Rețete cu pâine, inedite, rapide și delicioase. Pâinea joacă un rol important în regimul alimentar, iar dacă este combinată cu ingredientele potrivite, poate fi alimentul de bază extrem de sățios al zilei. Vezi ce rețete cu pâine îți recomandăm să încerci. 

Rețete cu pâine – Frigănele cu căpșune

Ingrediente
6 felii de pâine;unt;3 ouă;6 linguri de lapte;un praf de scorțișoară;3 ml extract de vanilie; pentru topping – căpșune, zahăr pudră, unt.

Mod de preparare

Se bat ouăle cu lapte, vanilie și scorțișoară. Se îmbibă pâinea în acest amestec, apoi se prăjește la foc mediu, cam 45 de secunde pe fiecare parte, în puțin unt. După ce se scoate pâinea pe farfurie, se pudrează cu zahăr și se servește cu puțin unt și câteva căpșune proaspete.

Pâine cu usturoi și brânzeturi. Rețete cu pâine

Pâine cu usturoi și brânzeturi

Ingrediente
o pâine (ciabatta);o jumătate de pachet de unt sau un pachet întreg (în funcție de dimensiunea pâinii); 4 felii de brânză Cheddar (sau cașcaval);4 felii de brânză cu ardei iute;6 căței de usturoi;oregano, busuioc și/sau pătrunjel.

Mod de preparare

Se crestează pâinea sub formă de grill (pe ambele diagonale) și se întroduc în crestături felii de brânză. Untul se topește la bain-marie, apoi se pun în el usturoiul pisat și verdețurile tocate (sau mărunțite, dacă sunt uscate).

Se amestecă bine și, cu ajutorul unei pensule, se unge pâinea. Se așază apoi pâinea într-o tavă, pe hârtie de copt, și se bagă în cuptorul preîncălzit la 180° C pentru maximum 20 de minute. Se lasă puțin la răcit înainte de a se consuma.

Descoperă cele mai bune rețete pentru cozonac fără frământare

Pâine umplută cu legume și brânză

Pâine umplută cu legume și cașcaval

Ingrediente
o pâine neagră rotundă;300 g cașcaval;100 g unt; 8 ciuperci;6 roșii;6 căței de usturoi; sare, pătrunjel, mărar.

Mod de preparare

Se taie un capac din pâine și se scobește miezul. Ciupercile se taie felii, la fel roșiile, după ce se spală. Se încinge untul și se pun în el ciupercile, se lasă până scad, apoi se adaugă miezul de la pâine. Se pun 5 din cele 6 roșii, usturoiul pisat și sare după gust.

Se fierbe totul, la foc mic, până scade. Pâinea scobită se unge pe interior cu unt, apoi se toarnă în ea amestecul de ciuperci. Se așază deasupra feliile de roșie rămase, se așază pâinea într-o tavă, pe hârtie de copt, și se coace cam 30 de minute, la foc moderat.

Știi cum să faci gogoși pufoase?

Se se scoate din cuptor, se presară cașcavalul ras și se mai bagă la copt pentru 10 minute. Se servește caldă, cu pătrunjel și mărar.

budinca cu ciuperci

Rețete cu pâine – Budincă de ciuperci

Ingrediente
o pâine mai veche (aproape uscată); 600 ml lapte;o lingură de ulei;8 ouă; un praf de sare;piper;500 g ciuperci champignon;300 g mozzarella;pătrunjel.

Mod de preparare

Se unge cu ulei o tavă din ceramică, se taie pâinea felii, apoi cubulețe, iar ciupercile se taie felii mai groase. Se bat bine ouăle cu lapte, sare și piper, se adaugă pâinea, ciupercile și mozzarella rasă.

Se amestecă totul și se lasă să se înmoaie cel puțin 30 de minute, apoi se toarnă compoziția în tavă și se dă la cuptor pentru 40-45 de minute. Se servește cu pătrunjel tocat.

Vezi care este rețeta copilăriei pentru nuci umplute

Rețete cu pâine – Budincă de mere și felii de pâine

Ingrediente
1/2 kg mere (ionatan);5 felii de pâine mai veche;300 ml lapte;4 ouă;200 g zahăr; 200 g miez de nucă;pentru sos două gălbenușuri; 200 ml frișcă lichidă; 3 linguri de zahăr pudră; o lingură de amidon;o lingură de esență de vanilie.

Mod de preparare

Se curăță merele și se taie în cubulețe, se pun într-o cratiță, pe foc, cu o lingură de zahăr și se lasă până se înmoaie. Se taie pâinea cubulețe și se toarnă peste ea laptele. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, apoi se toarnă în ea pâinea îmbibată și merele și se amestecă ușor.

Se bat ouăle cu zahărul și se toarnă deasupra, apoi se adaugă nucile pisate mare. Se dă tava la cuptor până se rumenește budinca. În timp ce se răcește, se pregătește sosul de vanilie, astfel: se pun într-un vas gălbenușurile, frișca, zahărul și amidonul.

Se așază vasul la bain-marie și se lasă până se îngroașă ușor, după care se adaugă vanilia și se omogenizează. Se taie budinca felii și se servește cu sosul de vanilie.

Sursă foto: Shutterstock.com

Share:

administrator

Lasă un răspuns