Un buzoian trimis în judecată pentru zădărnicirea combaterii bolilor a fost condamnat la un an închisoare cu executare, prin sentință pronunțată de Judecătoria Buzău. Decizia, prima cu executare într-un dosar cu asemenea acuzație, nu este însă definitivă. Strugurel Matei a fugit pe 20 aprilie dintr-un modul izolator aflat în curtea Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Buzău unde aștepta rezultatul testului pentru Coronavirus.

Bărbatul, de 36 de ani, din comuna Grebănu, județul Buzău, a fost internat pe data de 19 aprilie la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău și diagnosticat cu TBC. Întrucât pacientul tușea foarte rău, medicii au decis să-i recolteze test pentru Coronavirus și, până la venirea rezultatelor, să-l țină izolat într-un modul din curtea unității medicale.

Iritat de restricția care i-a fost impusă, Strugurel Matei a decis să plece din containerul medical în data de 20 aprilie, în jurul orei 13.00. Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, bărbatul care părăsise fără aprobare Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău, unde se afla izolat, a fost găsit trei ore mai târziu de către polițiștii de la Transporturi Feroviare în Gara Boboc, în timp ce se îndrepta spre casă.

Strugurel Matei a fost internat din nou în Secția de Boli Infecțioase unde a primit tratamentul pentru TBC. Între timp, rezultatele testului pentru Coronavirus au arătat că bărbatul nu este infectat. În iunie, buzoianul a fost trimis în judecată de procurori, pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”, iar zilele trecute a primit sentința.

„(…) condamnă inculpatul Matei Strugurel la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Aplică inculpatului pedeapsa complementară prevăzută de art. 66 alin. (1) lit. a), b) Cod penal de interzicere a exercitării drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei sau considerarea ca executată a pedepsei principale cu închisoarea”, se precizează în sentință.

Sentința, prima cu executare într-un dosar cu asemenea acuzație, nu este însă definitivă. Inculpatul Strugurel Matei are drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea deciziei.

Share:

administrator

Lasă un răspuns