Ultima etapă a proiectului de reabilitare și modernizare a zonei adiacente Palatului Comunal se apropie de finalizare. Au fost îngropate cablurile aeriene și au fost amplasați stâlpi ornamentali pe străzile Ana Ipătescu și 12 Aprilie 372. Lucrarea va fi încheiată până la Sărbători cu pavarea trotuarelor.

strada 12 aprilie trotuar  strada 12 aprilie

Aflată în imediata apropiere a Palatului Comunal, strada 12 Aprilie 372 ar fi trebuit reabilitată și modernizată încă din vara trecută.

Șantierul a fost deschis pe la mijlocul acestei veri, dar a fost închis foarte repede pentru ca Muzeul Județean să poată face descărcarea arheologică.

Fiind o zonă protejată, aflată în imediata vecinătate a monumentului istoric Palatul Comunal, săpăturile nu sunt permise decât cu un aviz de specialitate.

Lucrările au fost reluate luna trecută, canalizațiile au fost construite și cablurile au fost coborâte în subteran.

Zilele acestea vor fi executate și ultimile lucrări prevăzute în proiect.

Un segmennt din trotuar a fost pavat deja de lucrătorii de la Urbis, care au întrerupt lucrul până când echipele de la Electrica vor finaliza o intervenție la cabluri.

Lucrarea va fi reluată și finalizată până la Sărbătorile de iarnă, atât pe strada 12 Aprilie 372, cât și pe strada Ana Ipătescu, inclusă în același proiect. (Corneliu Floriceanu)

Share:

administrator

Lasă un răspuns