Prețurile petrolului au scăzut vineri, dar au fost stabilite pentru a șasea săptămână de câștiguri, deoarece lansarea de noi programe de vaccinare cu coronavirus a alimentat speranța că cererea de combustibil va reveni anul viitor.

Brent a scăzut cu 19 cenți sau 0,4%, la 50,06 dolari pe baril până la 0946 GMT, după ce a crescut joi peste 51 dolari pe baril, joi, până la maximul de la începutul lunii martie.

Petrolul american a scăzut cu 11 cenți, sau 0,2%, la 46,67 dolari pe baril, după ce a crescut cu aproape 3% în sesiunea precedentă. Studiile promițătoare ale vaccinului au contribuit la ridicarea unei posomorâri față de creșterea record a numărului de noi infecții cu coronavirus și de decese din întreaga lume.

Marea Britanie a început vaccinările în această săptămână și Statele Unite ar putea începe vaccinările încă din weekend-ul următor, în timp ce Canada a aprobat miercuri primul său vaccin cu vaccinuri inițiale care urmează să vină de săptămâna viitoare.

„Optimismul vaccinului … pare să continue nevătămat din cauza aprobărilor spate-în-spate pe care le primesc vaccinurile și lansarea mai rapidă decât se credea anterior a primelor campanii pe piețele cheie”, a spus analistul Rystad Energy, Paola Rodriguez-Masiu. 

Consilierii externi ai Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente au votat pentru a aproba utilizarea de urgență a vaccinului Pfizer, deschizând calea către agenție pentru a autoriza utilizarea acestuia pentru a inocula o națiune care a pierdut mai mult de 285.000 de vieți împotriva COVID-19.

O mare creștere a stocurilor de țiței din SUA săptămâna trecută ne-a reamintit că există încă o mulțime de aprovizionare disponibilă, dar a fost aproape ignorată.

„Lansarea mult așteptată a programelor de vaccinare a oferit furaje abundente în fața inventarelor de petrol din SUA în creștere”, a spus Stephen Brennock, agentul de intermediere PVM.

Semnele că cererea asiatică este puternică au încurajat, de asemenea, piața, cel mai mare rafinar din India spunând că toate cele nouă unități funcționau la o capacitate de 100% pentru prima dată de la începutul acestui an.

Citeste continuarea Prețurile petrolului au fost stabilite pentru un câștig săptămânal pe fondul lansărilor vaccinului coronavirus

Share:

administrator

Lasă un răspuns