Marea Britanie speră că milioane de doze de vaccin Pfizer / BioNTech COVID-19 vor fi livrate până la sfârșitul anului, dar totalul va depinde de cât de repede poate fi fabricat, a declarat vineri ministrul britanic al afacerilor, Alok Sharma.

Marea Britanie a aprobat miercuri vaccinul COVID-19 al Pfizer Inc, săltând în fața restului lumii în cursa pentru a începe cel mai crucial program de inoculare în masă din istorie. Luna trecută, Marea Britanie a declarat că se aștepta la 10 milioane de doze de shoturi în 2020, dar guvernul a spus că ritmul de lansare va depinde de livrare.

A comandat 40 de milioane de doze în total, suficient pentru a vaccina 20 de milioane de oameni. Sharma a spus că este încrezător că primul lot de 800.000 de doze va fi în vigoare pentru a începe lansarea săptămâna viitoare, dar nu va oferi o cifră exactă cu privire la cât va obține Marea Britanie înainte de sfârșitul lunii.

„Începem inițial cu 800.000 și apoi să vedem unde ajungem până la sfârșitul anului în ceea ce privește numărul pe care îl dobândim. Asta va depinde de producție ”, a spus Sharma la Sky News.

„Sper că vom avea câteva milioane până la sfârșitul acestui an, dar, desigur, ceea ce am spus întotdeauna este că marea majoritate a acestui program de vaccinare va avea loc în noul an.”

Marea Britanie a folosit un proces de aprobare de urgență pentru a depăși Uniunea Europeană și Statele Unite în planurile de lansare a vaccinului. Cel mai mare expert american în boli infecțioase Anthony Fauci și-a cerut scuze joi pentru că a pus la îndoială rigoarea autorităților de reglementare britanice care au aprobat-o, spunând că are încredere în calitatea muncii lor. Sharma a spus că Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Produselor pentru Sănătate din Marea Britanie (MHRA) este „standardul de aur” din industrie.

Citeste continuarea Marea Britanie speră la milioane de doze de vaccin Pfizer / BioNTech în acest an

Share:

administrator

Lasă un răspuns