Poliţiştii rutieri din cadrul IPJ Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, ca urmare a neregulilor constatate fiind aplicate 146 sancţiuni contravenţionale.

Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 49 de conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti, iar 7 dintre ei au predat permisele pentru 90 de zile.

Cea mai mare viteză în localitate – 131 km/h a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui buzoian de 51 de ani, depistat la volanul autoturismului pe Şoseaua Nordului.

Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto şi pentru neutilizarea centurii de siguranţă(29), pentru conducerea autovehiculelor cu diferite defecţiuni tehnice(14), dar şi pentru alte abateri în trafic(32).

Poliţiştii au reţinut alte 3 permise de conducere pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 69.220 de lei.

De asemenea, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au întocmit ieri 4 dosare penale, pentru infracţiuni comise la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Două dosare penale au fost întocmite de poliţişti pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere şi pentru conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat.

Unul dintre protagoniști este un bărbat în vârstă de 79 de ani, din Vintilă Vodă, a fost depistat pe DC 98 în timp ce conducea un ATV, cu toate că nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie.

Alte două dosare penale au fost întocmite pentru conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice și pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Share:

administrator

Lasă un răspuns