La săptămâni bune după ce cursurile la distanță au devenit o obișnuință din cauza pandemiei de Covid-19, primul lot de tablete pentru elevi nevoiași a ajuns, vineri dimineață, în județul Buzău.

Este vorba despre 1.040 de tablete, care au fost distribuite reprezentanților școlilor, pe bază de proces verbal, în cadrul unei ședințe care a avut loc la Grupul Școlar Industrial „D. Filipescu” Buzău.

Dispozitivele vor fi împărțite, zilele următoare, elevilor din familii defavorizate, în baza unui tabel întocmit de fiecare unitate școlară în parte.

Până pe 18 decembrie, urmează să ajungă în județul Buzău și restul necesarului de tablete solicitate Ministerului Educației de către I.Ș.J. Buzău.

Criteriile pentru care se acordă aceste tablete: în familie nu există niciun echipament informatic, în familie există un singur echipament informatic, dar sunt doi sau mai mulți frați, elevi, sau familia deține un singur echipament, tabletă sau laptop, dar este folosit de părinți, în telemuncă.

În baza acestor criterii, părinții au depus solicitări la unitatea de învățământ, pentru ca elevii să primească aceste tablete.

Share:

administrator

Lasă un răspuns