Conducerea Consiliul Județean Buzău și-a anunțat disponibilitatea de a achiziționa încă un aparat Real Time PCR pentru realizarea testelor pentru detectarea infecției COVID. Anunțul a fost făcut de președintele Petre Emanoil Neagu care a explicat, însă, că aparatul nu ar putea să funcționeze prea curând, din motive ce nu țin de autoritatea județeană.

teste-covidÎncă de la debutul pandemiei, Consiliul Județean, instituție în subordinea căreia se află Spitalul Județean, a fost printre primele din țară care a demarat procedura de achiziționare a aparaturii necesare de echipamente pentru lupta împotriva COVID.  În aceste zile, președintele Petre Emanoil Neagu a făcut anunțul că instituția pe care o conduce este dispusă să achiziționeze încă un aparat Real Time PCR pentru realizarea testelor pentru detectarea infecției COVID, însă a explicat că aparatul nu ar putea să funcționeze prea curând.

În discursul său, președintele Neagu a reamintit că instituția pe care o conduce a fost printre primele din țară care la debutul pandemiei a cumpărat teste rapide COVID, însă nu i s-a permis să fie folosite.

Datorită aparaturii pusă la dispoziție de Consiliul Județean Buzău, județul Buzău este fruntaș în ceea ce privește colectarea de plasmă convalescentă pentru tratamentul pacinților infectați COVID. (Mirela Copariu)

Share:

administrator

Lasă un răspuns