Se fac pregătiri și în Buzău pentru vaccinarea împotriva COVID-19. La nivelul județului, un număr de 12 localitați vor avea centre de vaccinare anti-COVID. În total vor vor fi 19 astfel de puncte. Vaccinarea nu va fi obligatorie și se va face gratuit.

Primii buzoieni care vor fi vaccinați împotriva virusului sunt personalul din sistemul medical public și privat și cel care deservește activități critice, de la apărare, ordine publică, transporturi, până la educație, alimentație sau energie.

Și grupele de risc, vârstnici și persoane cu boli cronice, acolo unde s-a constatat că sunt comorbidități la COVID-19, vor beneficia de vaccin.

Într-o conferință de presă, susținută la Buzău, Ionel Dancă, şeful Cancelariei prim-ministrului Ludovic Orban, a declarat că Guvernul a stabilit în cadrul Strategiei de vaccinare a populaţiei împotriva COVID numărul de centre de vaccinare.

La nivelul județului Buzău vor funcţiona 19 de centre pentru efectuarea vaccinării. Autoritățile române au comandat aproape 11 milioane de doze.

Specialiștii avertizează, însă, că masurile de protecție trebuie menținute până când peste 70% din populație va fi imunizată. Se estimează că vaccinarea va începe, cel mai probabil, la începutul anului viitor, iar la populația generală vaccinul va ajunge abia la începutul verii 2021.

Share:

administrator

Lasă un răspuns