În perioada pandemiei de coronavirus (COVID-19), mulți oameni s-au întrebat și continuă să o facă, dacă este posibil să mergi la dentist sau nu.

Cu noi protocoale de siguranță în vigoare, medicii stomatologi încurajează pacienții să revină pentru îngrijiri de rutină, susținând că riscul de infecție cu COVID-19 în timpul vizitelor dentare este minim, dar întârzierea îngrijirii de rutină este o problemă majoră de sănătate în sine.

Noutate absolută și protecție garantată oferite de stickerul MAYA!

„Am adus în țară o noutate absolută și super eficientă în materie de protecție anti-Covid, un sticker care se lipește pe orice mască și împiedică 100% aderența virusului. Este vorba de nanotehnologie, iar substratul e impregnat cu biocid.”, informează dr. Lorelei Nassar, medic specialist la Clinica de implantologie Dr. Nassar.

De ce e atât de special acest sticker?

Plasturele autocolant antiviral MAYA realizat din nanofibre, a fost dezvoltat de către o echipă de cercetători din Technion, în cadrul Institutului israelian de tehnologie, pentru a oferi o protecție îmbunătățită împotriva coronavirusului, prin filtrare sporită și substanțe antivirale antiseptice suplimentare. Produsul a fost validat prin cercetări științifice pe bolnavi Covid.”, aflăm de la dr. Lorelei Nassar.

Atuul acestui sticker? Nanotehnologia, substratul acestuia fiind impregnat cu biocid.

Plasturele autocolant este conceput utilizând ultimele descoperiri în nanotehnologie, mai precis, nanofibre 3D impregnate cu agent biocid. Biocidul are rolul de a neutraliza virusul! Când picăturile din expirație, tuse sau strănut vin în contact cu plasturele autocolant, acestea sunt absorbite în rețelele de nanofibre, care izolează virusul în structura lor. Dezinfectantul pe bază de iod inactivează apoi agenții patogeni. ”, adaugă dr. Nassar, încântată de noua descoperire în materie de protecție anti-COVID.

Compus dintr-o foaie de nanofibre, autocolantul MAYA poate fi lipit pe o mască de protecție, îmbunătățind semnificativ eficacitatea acestuia împotriva coronavirusului.

De asemenea, trebuie să știi că acest plasture autocolant e valabil timp de 24 de ore respirate prin mască. Astfel, stickerul MAYA oferă un nou concept care modernizează măștile chirurgicale standard, pentru a proteja în mod activ utilizatorii.

De ce să alegi plasturele autocolant MAYA:

  • Pur și simplu îmbunătățește măștile artizanale și chirurgicale;
  • Este foarte ușor de aplicat;
  • Ușor de utilizat;
  • Nu provoacă niciun fel de disconfort la respirație;
  • Eficiență dovedită!

 Ce beneficii oferă plasturele autocolant MAYA?

  • Asigură o filtrare îmbunătățită a aerosolilor și a picăturilor de salivă datorită diametrului nanometric al porilor și porozității reduse. Poate fi considerat cel mai notabil avantaj al acestui sticker, care împiedică virusul să pătrundă în orice mască de care este atașat. Coronavirusul în sine este mare de 130 nanometri, ceea ce îl face suficient de mic pentru a pătrunde în măștile chirurgicale standard care au zeci până la sute de microni.
  • Captează virusurile, datorită proprietăților fizico-chimice unice ale fibrei și structurii multistrat a plasturelui autocolant.
  • Inactivează (neutralizează) virușii prinși în câteva secunde în plasturele autocolant de către materialul biocid.  

Autocolantul a fost dezvoltat sub conducerea prof. Eyal Zussman de la Facultatea de Inginerie Mecanică de la Technion, și sub îndrumarea clinică a profesorului Samer Srouji, directorul Departamentului de Chirurgie Maxilo-Facială, la Centrul Medical Galileea din Nahariya. Profesorul Zussman este expert în dezvoltarea fibrelor nanometrice. După izbucnirea pandemiei coronavirusului, el și-a folosit cunoștințele pentru a găsi o modalitate de a spori protecția împotriva virusului.”, punctează specialistul.

Plasturele autocolant este destinat a fi purtat de către publicul larg și de către personalul medical, pentru a oferi o protecție suplimentară atât celor care îl poartă, cât și celorlalți – împotriva transferului de secreții respiratorii, fluide sau alte reziduuri, și pentru a evita contaminarea cu bacterii sau virusuri prezente în mucus și salivă. 

Autocolantul este de unică folosință și nu trebuie utilizat dacă este cunoscută sensibilitatea la iod; nu este potrivit pentru gaze nocive și aburi; nu este adecvat pentru utilizare în sala de operații; nu este potrivit pentru medii hipoxice, operațiuni subacvatice sau stingerea incendiilor.

Stickerul MAYA completează normele de siguranță adoptate în cabinetele stomatologice

Așa cum știm deja, în pandemie se impun continuu noi standarde de siguranță și dezinfectare. „Pandemia ne obligă, mai mult decât oricând, să fim riguroși, stricți, să nu facem rabat la metodele de igienizare. În contextul actual se impun noi standarde de siguranță și dezinfectare, iar noi trebuie să ne conformăm. Suntem conștienți că dacă ar exista riscul transmiterii viruslui actual, cel mai expus riscului ar fi medicul dentist, nu pacientul. Stomatologul poartă deja mască, vizieră, mănuși, așa că riscul său de a transmite virusul, ar fi foarte scăzut.”, punctează dr. Nassar, implantolog cu o vastă experiență.

În timpul pandemiei, soluțiile dezinfectante nu sunt suficiente în cazul unităților medicale. Traficul mare de pacienți impune proceduri de dezinfecție mult mai riguroase. În acest sens, sterilizarea cu laser dă tonul siguranței maxime. În clinica Dr. Nassar se efectuează zilnic proceduri precum: sterilizarea cu laser a canalelor dentare și a plăgilor operatorii, decontaminarea cu laser a pungilor parodontale și a altor leziuni, utilizarea celor mai performante proceduri de sterilizare instrumentar, încăperi și suprafețe, dar și alte măsuri la fel de eficiente. „Pentru a ne trata pacienții, mai întâi ne dorim să-i știm în siguranță.”, subliniază medicul specialist.

La clinica Dr. Nassar, toate tratamentele stomatologice se desfășoară în deplină siguranță. Cu atât mai mult în timpul acestei epidemii de Covid. „Clinica noastră, cu profil chirurgical prin excelență, manageriază prin însăși specializarea sa orice tratament, în condiții de sterilitate absolută”, spune dr. Nassar, stomatolog în cadrul clinicii.

Așadar, ești în deplină siguranța la stomatolog! E important să știi că, medicii stomatologi raportează cea mai scăzută rată de infectare cu noul virus: un studiu recent arată că mai puțin de 1% dintre medicii stomatologi au fost testați pozitiv pentru COVID-19.

Mai multe detalii despre sickerele MAYA poți afla de la membrii echipei clinicii noastre, de unde le și poți procura.

Vino cu încredere și tratează-ți problemele dentare la Clinica de Implantologie Dr. Lorelei Nassar, str. Puțul lui Zamfir nr. 17, sect. 1, București sau trimite-ne un mail la contact@drnassar.ro!

The post Noutate absolută în România: Plasturele autocolant MAYA, 100% eficient pentru protecție anti – COVID appeared first on Lifestyle News.

Share:

administrator

Lasă un răspuns