Ședința extraordinară de Consiliu Județean de astăzi a debutat cu un moment festiv. Este vorba despre acordarea titlului de cetățean de onoare scriitorului Nicolae Peneș care a fost prezent în sală și a mulțumit pentru titlul acordat menționând că în urmă cu 2 săptămâni a împlinit vârsta de 85 de ani, iar ultimii 65 i-a dedicat culturii române.

penes 2Ședință cu emoții astăzi la Consiliul Județean. Președintele instituției, cu girul consilierilor locali, a acordat titlul de cetățean de onoare al județului Buzău scriitorului Nicolae Peneș.

Din anul 1999, Nicolae Peneș este membru al Uniunii Scriitorilor din România. Printre lucrările publicate, se numără și cele două volume ”Alexandru Marghiloman – lordul valah”, lucrare premiată în anul 2010 de către Academia Română cu premiul Mihail Kogălniceanu. Scriitorul Nicolae Peneș a fost prezent în sală și a mulțumit pentru titlul acordat, menționând că ultimii 65 de ani i-a dedicat culturii române.

În vârstă de 85 de ani, scriitorul Nicolae Peneș se pregătește să ofere publicului buzoian o nouă lucrare, dedicată inginerului Ion Blag. (Mirela Copariu)

Share:

administrator

Lasă un răspuns