Autorul crimei de la Tăbărăşti, din vara anului trecut, a fost condamnat la detenţie pe viaţă de un complet al Tribunalului Buzău. Decizia nu este însă definitivă. Pentru circa 180 de lei ar fi fost omorâtă Aurica Anghel de către Constantin Dumitru, un amic al concubinului femeii.

Sute de ordine de protecţie, în Buzău, la solicitarea victimelor agres…
Crimă după o beţie cruntă. Un bărbat şi-a ucis vecinul cu care se cert…
Dublu asasinat comis de un tânăr de 22 de ani: mamă şi fiu ucişi pentr…

În vara anului trecut, Constantin Dumitru, zis ”Pepelea”, a ucis pentru bani o femeie cu afecţiuni psihice, printr-o lovitură cu o bucată de fier beton.

Acesta este un apropiat al concubinului femeii care a fost găsită moartă pe câmp. Are 51 de ani, este recidivist, condamnat în trecut pentru omor şi ieşit recent din puşcărie, unde ispăşise o condamnare pentru tâlhărie.

Cercetările în cazul din vara anului trecut s-au încheiat cu reţinerea şi ulterior arestarea lui preventivă, pe 21 februarie 2020, pentru omor calificat şi tâlhărie, după aproximativ şapte luni de la comiterea faptei.

Instanţa obligă inculpatul la 10.000 lei cheltuieli judiciare către stat, din care 880,30 lei contravaloarea raportului de necropsie, 3.250 lei plus 1.880 lei expertizele genetice judiciare.

Potrivit surselor judiciare, victima acestuia, Aurica Anghel, a fost ucisă de individ, pentru banii pe care femeia îi purta tot timpul asupra ei.

186 de lei este suma confiscată de la autorul crimei, ceea ce înseamnă că pentru atât a săvârşit omorul.

În ziua când femeia şi-a găsit sfârşitul, concubinul acesteia îl ajutase în gospodărie la diverse treburi şi aşa a aflat de bani şi şi-a pus la cale planul criminal.

Cercetările în cel mai complicat caz de omor din ultimii ani de la Buzău au durat şase luni, în tot acest timp fiind aşteptate rezultatele expertizelor efectuate în dosar.

Femeia a fost găsită moartă în luna iulie la marginea localităţii Tăbărăşti

Victima fusese dată dispărută de fratele ei pe 20 iunie, iar imediat au început căutările. Pe 17 iulie, un cadavru aflat în stare avasată de descompunere, acoperit cu frunze şi crengi, a fost găsit la marginea satului Tăbărăşti, iar două zile mai târziu a venit şi confirmarea că trupul neînsufleţit aparţine Auricăi Anghel, moartea acesteia fiind una violentă.

Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, fiind schimbată încadrarea în omor, apoi în omor calificat. Necropsia a scos la iveală faptul că moartea femeii a fost violentă, printr-o lovitură în zona capului.

Aurica Anghel a fost văzută pentru ultima dată în seara zilei de 17 iunie. Ea trăia în concubinaj cu Marian Comănici, un bărbat din satul Tăbărăşti.

Martorii spun că au văzut-o pe Aurica Anghel pe drum în seara zilei de 17 iunie, dar de atunci femeia a dispărut. Zile în şir, echipaje de poliţie şi jandarmerie, sprijinite de angajaţi ai Primăriei Gălbinaşi, au căutat-o pe femeie şi chiar ar fi trecut pe lângă cadavru.

Cunoscută cu probleme psihice, aceasta primea o pensie de handicap şi mai câştiga din munca cu ziua. Ea s-ar fi lăudat pe la oamenii din sat că a strâns câteva zeci de milioane de lei vechi şi că îi păstrează la ciorap. Legătura cu bani pe care femeia o purta legată de picior nu a mai fost găsită.

Share:

administrator

Lasă un răspuns