Volkswagen prezintă dezvoltarea unei mașini electrice mici pentru piața de masă în așteptarea reglementărilor climatice mai dure, conform planurilor văzute de Reuters, deoarece încearcă să stimuleze vânzările într-o nouă eră verde.

În cadrul proiectului denumit „Small BEV (Battery Electric Vehicle)”, inginerii concurează pentru a dezvolta o mașină pur alimentată cu baterii de dimensiunile unui Polo care va fi disponibilă între 20.000 și 25.000 de euro (24.000-30.000 USD).

Acest lucru ar face-o mai ieftină decât mașina electrică ID.3 a Volkswagen, care a fost pusă în vânzare în septembrie. Volkswagen nu a furnizat detalii despre cum ar putea arăta vehiculul, când ar putea fi lansat sau unde ar putea fi construit.

Producătorul auto a declarat că obiectivele mai stricte ale Uniunii Europene în materie de emisii îl vor obliga să crească proporția de vehicule hibride și electrice în vânzările sale europene de autoturisme la 60% până în 2030, față de obiectivul anterior de 40%.

La începutul acestei luni, a ridicat investiția planificată în tehnologiile vehiculelor digitale și electrice la 73 de miliarde de euro (86 de miliarde de dolari) în următorii cinci ani, din care aproximativ 35 de miliarde vor fi investiți în e-mobilitate. În prezent, marca VW intenționează să construiască 1,5 milioane de mașini electrice până în 2025.

Citeste continuarea Volkswagen planifică o mașină electrică mică pentru piața de masă

Share:

administrator

Lasă un răspuns