Cea mai amplă lucrare de reabilitare la Spitalul Județean Buzău pare aproape de materializare. Conducerea Consiliului Județean Buzău a anunțat că s-a încheiat licitația pentru desemnarea constructorului care se va ocupa atât de proiectul tehnic al cât și execuția lucrărilor de reabilitare a Unității Primiri Urgențe.

În urma licitației, câştigătoare a fost asocierea formată din societățile comerciale Integral S.A., lider de asociere, și Studio SQM şi Climatronic BMS.

”În prezent ne aflăm în etapa de realizare a proiectului tehnic”, a anunțat Petre Emanoil Neagu, preledintele CJ Buzău.

Etapa de proiectare are ca termen șase luni după care se poate trece la construcția clădirii. Lucrarea se va realiza cu bani din bugetul Consiliului Județean, dar și de la Uniunea Europeană.

De asemenea, în paralel cu etapa de execuție trebuie să fie organizată o nouă licitație pentru a desemna firma care se va ocupa cu dotarea noii unități medicale.

Concret, trebuie achiziționată aparatură modernă, de ultimă generație, iar pentru asta, proiectul are prevăzut un buget de maximum 2 milioane de euro, suma finală fiind stabilită în urma licitației.

Extinderea UPU Buzău presupune construirea unui alt corp de clădire, subsol şi parter, paralel cu actualul imobil cu care va comunica printr-un culoar de legătură şi care va extinde suprafaţa totală a secției la peste 1000 de metri pătraţi, la parter, şi aproape 1000 de metri pătraţi, la subsol, unde va fi amenajată şi o parcare de 800 de metri pătraţi.

Parcarea pe locul căreia se va construi noua clădire va fi mutată la subsolul acesteia, laolaltă cu vestiarele pentru personalul medical și mai multe spații de depozitare. Unitatea de Primiri Urgențe trebuie să fie dată în folosință până în decembrie 2023.

Share:

administrator

Lasă un răspuns