Dacă ești în căutarea unei rețete ușor de încercat acasă și foarte delicioasă, care să fie pe placul tuturor membrilor familiei, prăjitura Fanta este alegerea ideală. O rețetă dulce pe care o poți pregăti pentru masa de Crăciun în familie.

Prăjitura Fanta cu cremă de brânză dulce, jeleu de portocale și blat de cacao este unul dintre deserturile care nu lipsește niciodată de pe masa festivă de sărbători. Este foarte ușor de făcut, iar gustul dulce-acrișor va fi pe placul tuturor. Citește și încearcă rețeta pentru prăjitura Fanta.

Prăjitura Fanta – rețete

Prăjitura Fanta cu cremă de brânză

Ingrediente pentru blat
5 ouă; 200 gr zahăr; 150 gr făină; 40 ml ulei; 40 ml cacao; O linguriță esență de portocale; Un praf de sare.
Ingrediente pentru cremă
500 gr brânză cremoasă de vaci; 100 gr de unt; 250 gr de mascarpone; 150 gr de zahăr pudră; 50 gr de zahăr vanilinat; 50 gr de cacao; O linguriță esență de vanilie.
Ingrediente pentru jeleu
Un litru suc de portocale Fanta; 100 gr de zahăr; 100 gr amidon de porumb.

Prăjitură Fanta cu cremă de brânză și blat de cacao

Mod de preparare blat

Pentru început, pregătește blatul. Pune ouăle într-un bol, adaugă sarea, zahărul și mixează totul foarte bine până când ouăle își triplează volumul. După ce compoziția s-a mărit, adaugă cele 40 de gr de cacao și mixează din nou, dar de data aceasta la viteză mică.

După ce ai mixat, adaugă și restul ingredientelor și încorporează-le manual. Adaugă uleiul, o linguriță de esență de portocale și amestecă ușor, după care începe să încorporezi făina, amestecând constant.

Toarnă toată compoziția într-o tavă, nivelează bine și pune totul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute. Când blatul este gata, scoate-l din cuptor și lasă-l să se răcească.

Știi care sunt cele mai delicioase rețete de turtă dulce?

Mod de preparare cremă

Pune untul într-un bol, adaugă zahărul pudră și cel vanilinat și mixează totul foarte bine până când untul arată ca o cremă. Adaugă și brânza de vaci împreună cu esența de vanilie și continuă să mixezi. Adaugă și brânza mascarpone și mixează din nou, dar nu pentru mult timp, pentru că riști să se taie compoziția cremei.

Mod de preparare jeleu prăjitura Fanta

Pune sucul de portocale într-o cratiță la foc mic, adaugă amidonul de porumb, amestecă bine totul, după care adaugă și zahărul. Amestecă continuu în compoziție până când observi că începe să se îngroașe crema. Ia cratița de pe foc și acoper-o cu o folie de plastic și las-o la temperatura camerei.

Pune prima dată blatul într-o tavă cu pereți detașabili, întinde crema de brânză bine peste blat. Nivelează totul foarte bine. Deasupra cremei de brânză, adaugă jeleul de portocale. După ce ai pregătit-o, prăjitura Fanta se lasă la frigider pentru minim șase ore sau, dacă este posibil, peste noapte. Când este gata, feliază prăjitura și servește-o proaspătă.

Învață și cum să faci cea mai bună rețetă de prăjitură Albă ca Zăpada

Prăjitură Fanta

Prăjitură Fanta la pahar

Dacă vrei să pregătești prăjitura Fanta într-o variantă mai mică și un mod mai elegant de prezentare, atunci poți încerca rețeta pe care o asamblezi într-un pahar. Iată rețeta.

Ingrediente pentru primul strat
12 biscuiți oreo; 20 gr de unt;
Ingrediente pentru al doilea strat
100 gr de zahăr; 200 gr de brânză de vaci; 100 gr de unt; O liguriță de extract de vanilie.
Ingrediente pentru al treilea strat
250 ml de suc de portocale; 2 linguri de zahăr; Un pliculeț de praf de budincă de vanilie.

Mod de preparare prăjitura Fanta

Mărunțește biscuiții oreo. Îi poți pune într-o pungă să îi mărunțești cu ajutorul unui sucitor. Untul pune-l în cuptorul cu microunde să se topească pentru câteva secunde. Amestecă untul topit cu biscuiții mărunțiți.

Află și care sunt cele mai bune rețete de tiramisu

Pentru al doilea strat, mixează untul cu zahărul și adaugă brânza de vaci și extractul de vanilie. Într-o cratiță, peste praful de budincă de vanilie adaugă treptat sucul de portocale și amestecă în continuu. Adaugă cele două linguri de zahăr și pune cratița pe foc pentru 2 minute, până când budinca devine translucidă. Ia de pe foc budinca și las-o să se răcească.

Pune în fiecare pahar câte trei linguri din amestecul de biscuiți, trei linguri de cremă de brânză și, la final, budinca cu suc de portocale. Prăjitura Fanta poate fi decorată după bunul plac, fie cu felii de portocală, de kiwi sau căpșune.

Sursă foto: Shutterstock.com și 123.rf.com

Share:

administrator

Faci un comentariu sau dai un răspuns?