Pentru un selfie de pe o clădire din centrul Buzăului, Mario, un puști de 14 ani, și-a pierdut viața, miercuri seară. Adolescentul a căzut de la o înățime de mai bine de 15 metri. Poliția urmează să afle dacă băiatul a fost victima unui accident, ori a fost împins în glumă de vreunul dintre prietenii săi de aventură.

Tragedia s-a produs în jurul orei 19.00, în spatele unei clădiri vechi, proprietate privată, care găzduise până în urmă cu un deceniu birourile Romtelecom. Clădirea marcată cu bulină roșie, din cauza degradării avansate, este împrejmuită cu un gard din zid, de peste un metru și jumătate, iar la intrarea principală a fost sudată o plasă de sârmă.

Așa cum obișnuia aproape zilnic, Mario Negru se întâlnea în centrul municipiului Buzău cu prietenii săi pentru a socializa. Le-a venit la un moment dat ideea să pătrundă în imobilul părăsit de lângă Tribunalul Buzău, pentru a-și face poze la înălțime.

Mario și ceilalți trei prieteni au sărit gardul din zid, din spate, au pătruns în curte de unde s-au cățărat apoi la etajele superioare. Potrivit unor martori, ajuns pe un balcon fără balustradă, de la ultimul etaj, Mario s-a dezechilibrat și a căzut de la circa 15 metri înălțime.

Prietenii băiatului s-au speriat când au observat că Mario abia mai respiră și au sunat la 112. Echipajele de salvare care au mers la faţa locului l-au găsit în viaţă pe Mario, iar din cauza rănilor mult prea grave la cap, copilul a intrat în comă.

Băiatul a suferit un stop cardio-respirator, iar medicii au început manevrele de resuscitare. “La UPU Buzău a fost transportat un tânăr de 14 ani, în stare foarte gravă, în comă profundă. Având în vdere leziunile suferite, băiatul a intrat în stop cardiorespirator. După aproape o oră de luptă, medicii au fost nevoiți să declare decesul”, a declarat Adriana Bunilă, purtător de cuvânt SJU Buzău.

Mario Negru era elev în clasa a șaptea la Liceul cu Program Sportiv, unde se pregătea să devină fotbalist. Sportul era singura lui pasiune, iar la școală era un elev model, care nu a făcut niciodată probleme. Aşa îl descriu, printre lacrimi, cei care l-au cunoscut pe Mario.

”Era un băiat cuminte, își vedea de treaba lui. S-a mutat în clasa a cincea la noi la LPS special pentru a face fotbal. Fotbalist bun și muncitor, elev la fel de bun, implicat în ceea ce i se cerea la clasă. Cred că ceasul rău a făcut ca acest copil să fie prezent în acea seară, pe acea clădire”, a declarat Cezar Ionescu, dirigintele lui Mario Negru.

Poliţiştii au deschis un dosar penal şi urmează să-i audieze pe prietenii copilului, în prezenţa părinţilor, pentru a afla exact în ce împrejurări s-a produs tragedia. Între timp, familia adolescentului care şi-a pierdut viaţa se pregăteşte de o înmormântare sfâşietoare. Mario Negru mai avea acasă un frățior.

Proprietarul clădirii în care s-a produs nenorocirea a transmis că va ajuta familia îndurerată cu bani pentru înmormântare. El a ținut să precizeze că proprietatea sa era asigurată cu lacăte, plasă sudată și garduri suficient de înalte, nefiind necesară asigurarea vreunui serviciu de pază.

Share:

administrator

Lasă un răspuns