Agenția japoneză de credit pentru export a fost de acord să acorde companiei Nissan Motor Co până la 2 miliarde de dolari ca parte a unui contract de credit care să o ajute să finanțeze vânzările de mașini în Statele Unite.

Banii fac parte dintr-un contract de credit de 4,1 miliarde de dolari pentru Nissan Motor Acceptance Corporation, o unitate a Nissan America de Nord, a declarat miercuri într-un comunicat de presă Japonia Banca de Cooperare Internațională (JBIC).

Banii ar trebui să ajute compania japoneză să vândă mașini în al doilea cel mai mare automobil din lume după China, permițându-i să ofere clienților împrumuturi pe care să le poată rambursa în rate lunare, a adăugat agenția de credit la export.

Statele Unite „sunt o piață importantă pentru producătorii japonezi de automobile. Finanțarea vânzărilor a devenit un instrument important în strategia de afaceri ”, a spus JBIC.

„Acest caz oferă sprijin financiar pentru dezvoltarea afacerii Nissan în străinătate”, a adăugat acesta. JBIC a acordat împrumuturi pentru finanțarea vânzărilor în străinătate altor producători auto, inclusiv un acord de 78 milioane dolari în octombrie cu Honda Motor Co din Brazilia și unul în septembrie pentru Toyota Motor Corp din Africa de Sud.

JBIC nu a dezvăluit suma pentru acea afacere. Ultimul acord cu Nissan este de peste trei ori mai mare decât un împrumut de 582 milioane dolari acordat de JBIC în iulie pentru a-l ajuta să finanțeze vânzările de mașini în Mexic.

Un purtător de cuvânt al JBIC a declarat că agenția guvernamentală de credit la export a aplicat aceleași standarde de creditare ca și băncile private. Nissan, cel de-al treilea cel mai mare producător auto din Japonia, se concentrează pe piețele cheie, în timp ce se retrage din expansiunea rapidă condusă de președintele destituit Carlos Ghosn.

Se caută să crească cota de piață cu noile modele din Statele Unite, China și Japonia, pe măsură ce revin din cauza unei scăderi a cererii declanșată de pandemia COVID-19. „Avem finanțare dintr-o varietate de moduri diferite, iar JBIC este unul dintre ele”, a spus o purtătoare de cuvânt a Nissan.

Citeste continuarea Agenția japoneză de credit pentru export va împrumuta 2 miliarde de dolari către Nissan pentru finanțarea vânzărilor din SUA

Share:

administrator

Lasă un răspuns