Livrările de cadouri de sărbători cumpărate online la principalii comercianți cu amănuntul ar putea întârzia cu ceva mult mai critic – vaccinurile COVID-19.

Companiile farmaceutice, inclusiv Pfizer și Moderna, începând cu jumătatea lunii decembrie ar putea începe să trimită vaccinuri lucrătorilor din domeniul sănătății din SUA și rezidenților caselor de îngrijire medicală.

FedEx și United Parcel Service ar putea face spațiu pentru aceste transporturi pe avioane de marfă, eliminând pachetele de pe Amazon.com, Walmart, Target și alți comercianți cu amănuntul.

„FedEx acordă prioritate vaccinurilor”, a declarat pentru Reuters purtătorul de cuvânt al companiei, Bonny Harrison. Deși vaccinurile ar putea deplasa unele transporturi aeriene FedEx Express, acestea nu vor afecta rețeaua separată FedEx Ground, care depinde de camioane și oferă majoritatea volumului de vacanță al companiei, a spus Harrison.

UPS, fără a elabora detalii, a declarat că este pregătit pentru vacanțe și livrări de vaccinuri. UPS și FedEx sunt furnizori de transport către proiectul de vaccin Operation Warp Speed ​​al guvernului federal.

Marfa suplimentară ar putea provoca probleme comercianților cu amănuntul care erau deja îngrijorați de un „shipageddon” de sfârșit de an în Statele Unite, unde cererea maximă de vacanță și o creștere a comenzilor online, de la mâncare până la mobilier, riscă să copleșească rețelele de livrare.

În timpul sezonului de vârf de sărbători, multe alte produse folosesc transportul aerian versus cel terestru, a spus Alan Amling, distins coleg de la Institutul Global de Lanțuri de Aprovizionare al Universității din Tennessee.

Vaccinul „va tulpina industria, dar când vine vorba de compromisuri, voi lua vaccinul”, a spus Amling, fost executiv UPS. „Nu ar putea începe într-un moment mai rău”, a spus Satish Jindel, președintele ShipMatrix, o firmă de urmărire și gestionare a livrărilor.

El nu se așteaptă ca, cumpărătorii nerăbdători să le ofere transportatorilor un permis general pentru a pune sănătatea națiunii înaintea cadourilor de sărbătoare din ultimul moment.

„Văzând modul în care consumatorii americani gestionează recomandările de siguranță în timpul pandemiei, vor fi mai supărați de întârzierea comenzilor lor online de Crăciun”, a spus Jindel.

Comercianții cu amănuntul precum Target și Best Buy au lansat promoții de Crăciun înainte de Halloween, cele mai vechi din toate timpurile, pentru a răspândi livrările de comenzi online într-un interval de timp mai lung.

Aceste proiecte și alte proiecte sunt concepute pentru a preveni rețelele de flambaj atunci când cererea crește.

„Aceasta ar include vaccinuri care ar putea fi aprobate pentru distribuție în timpul sezonului de vârf de vacanță”, a declarat Mike Parra, director executiv al DHL Express Americas, rival al UPS și FedEx.

Melissa Dorko, în vârstă de 41 de ani, și soțul ei comandă cadouri de sărbători cu săptămâni mai devreme decât de obicei anul acesta. „Nu suntem niciodată atât de porniți”, a spus Dorko, o mamă a trei copii, care obișnuia să fie un cumpărător de Crăciun de ultimă oră pe Amazon.

Citeste continuarea Comercianții cu amănuntul se tem deja de „shipageddon” de sărbători din SUA; acum urmează vaccinurile

Share:

administrator

Lasă un răspuns