Tesla Inc trebuia să încalce marți valoarea de piață de 500 de miliarde de dolari, deoarece acțiunile sale au prelungit un raliu meteoric care a înregistrat o creștere a acțiunilor de peste șase ori în acest an.

Acțiunile producătorului de mașini electrice au crescut cu aproape 28% de când S&P Dow Jones Indices a confirmat că vor adăuga compania la indicele de referință al Wall Street din 21 decembrie.

Acțiunile sale au crescut cu 3,5% la 540,53 USD în tranzacționarea premarket și vor trebui să se deschidă peste 527,48 USD pentru a atinge valoarea de 500 miliarde USD.

Recentul raliu a sporit, de asemenea, valoarea netă a directorului executiv Elon Musk cu 7,2 miliarde de dolari până la 127,9 miliarde de dolari, ajutându-l să treacă de Bill Gates pentru a deveni a doua persoană cu cea mai bogăție din lume, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Tesla a devenit de departe cel mai valoros producător auto din lume, în ciuda unei producții care reprezintă o fracțiune din Toyota Motor Corp, Volkswagen AG sau General Motors Co.

Acțiunile altor producători de vehicule electrice (EV) au crescut, de asemenea, în ultimele câteva luni, deoarece președintele ales Joe Biden a făcut ca creșterea vehiculelor electrice să devină o prioritate maximă în timpul campaniei sale.

Citeste continuarea Tesla va încălca valoarea de piață de 500 miliarde de dolari

Share:

administrator

Lasă un răspuns