Credit Suisse se așteaptă să primească o depreciere de aproximativ 450 de milioane de dolari pentru retragerea companiei alternative de investiții York Capital Management din activitatea sa principală de fonduri speculative, a spus banca elvețiană.

Wall Street Journal a raportat luni că firma din New York a informat angajații și investitorii cu privire la planurile de a-și părăsi linia de afaceri inițială, de a-și anula activitatea de fonduri speculative europene și de a-și converti fondul de hedging american în unul care gestionează în principal banii interni.

Credit Suisse, care a fost investitor în York Capital din 2010, a declarat marți că se așteaptă să afecteze participația sa la firma miliardară a managerului de fonduri speculative Jamie Dinan în cel de-al patrulea trimestru, care va atinge principala sa valoare de capital – sau comună raportul de capital de nivel 1 (CET1) – cu aproximativ 7 puncte de bază.

„Valoarea deprecierii luate va fi evaluată ca parte a procesului nostru de sfârșit de an, dar în prezent se așteaptă să fie de aproximativ 450 milioane dolari”, a spus banca. Deprecierea nu și-ar schimba orientările existente pentru dividende și distribuții de capital în 2020 și 2021, a declarat a doua cea mai mare bancă din Elveția.

Banca elvețiană, care a plasat o investiție inițială de 425 milioane de dolari în York în urmă cu un deceniu, a declarat că intenționează să mențină un interes pentru afacerea Asia-Pacific din York, pe care se așteaptă să o formeze ca un fond de hedging nou și separat anul viitor.

York Capital, înființată în 1991, cu accent pe fondurile speculative din SUA, a reprezentat aproximativ 1% din 438 miliarde franci elvețieni (481,00 miliarde dolari) gestionați de activitatea de administrare a activelor Credit Suisse la sfârșitul anului 2019.

Credit Suisse își examinează strategia generală de gestionare a activelor, care face parte din divizia sa internațională de gestionare a averii, după câștigurile slabe din cadrul companiei, care au scăzut cu 26% de la an la an până în septembrie.

Managementul activelor produce o entitate elvețiană de investiții în infrastructura energetică de 3 miliarde de franci, iar directorul executiv Thomas Gottstein a semnalat revizuiri strategice suplimentare în anul următor.

Băncile elvețiene s-au confruntat în ultimii ani cu necesitatea de a extinde administrarea activelor pentru a face afacerea mai profitabilă, dar amortizările puternice pentru achiziții mai mari s-au dovedit costisitoare pentru mai mulți.

„Experiența a arătat că aproape întotdeauna administratorul de fonduri de vânzare hedge este cel care profită din astfel de tranzacții și foarte rar cumpărătorul”, au spus analiștii Zuercher Kantonalbank într-o notă.

„Chiar dacă extinderea anulării nu zdruncină Credit Suisse la esență, aceasta arată că băncile mari trebuie să fie pregătite pentru întreruperi majore.” Acțiunile Credit Suisse au crescut cu 2,2% până la 1025 GMT, în pofida deprecierii potențiale, pe fondul unui aliat mai larg al pieței.

Noua strategie a lui York se va concentra pe active pe termen mai lung, cum ar fi capitalul privat, datoria privată și obligațiile de împrumut garantate, a spus Credit Suisse.

Citeste continuarea Credit Suisse marchează o depreciere de 450 de milioane de dolari pe acțiunea York Capital Management

Share:

administrator

Lasă un răspuns