Ȋn al doilea trimestru din 2020 evidentă, potrivit INS este creștereanumărului persoanelor ocupate, dar absente de la locul de muncă. Adică 9,9% din populația ocupată a României – un total de 841.000 de români – nu au lucrat nici măcar o oră la locul de muncă.

Motivul principal a fost lipsa materiei prime la angajator, dar şiconcediul de odihnă pe care şi l-a luat angajatul, iar 0,4% au fost bolnavi. Pandemia de COVID-19 are nenumărate efecte negative pe care guvernul liberal trebuie să le combată detaliat, însăspecialiștii în ocuparea forţei de muncă ratează ocazia de a veni în sprijinul românilor în mod concret.

În schimb, PSD are în programul său de guvernare 10 programe mari cu finanțare europeană destinate educației, investițiilor, muncii, dar și culturii.

Un program se adresează reconversiei profesionale – metodă clară de combatere a acestor efecte ale pandemiei de COVID-19. Ca atare, fiecare companie va primi câte 100.000 de euro dacăva face reconversie profesională a angajaților. Sprijiniți vor fi și românii în mod individual, adică angajaților cu cel puțin o calificare obținută prin reconversie li se va deconta suma necesară acestui proces, iar cei fără calificare vor primi suma sub formă forfetară de vouchere, 3.000 de lei brut.

Share:

administrator

Faci un comentariu sau dai un răspuns?