Un nou deces din cauza noului coronavirus a fost înregistrate în rândul cadrelor medicale din județul Buzău. O asistentă medicală în vârstă de 62 de ani a pierdut bătălia cu virusul SARS-CoV-2.

Femeia lucra la laboratorul privat din incinta Spitalului Județean de Urgență Buzău și a decedat la doar câteva zile după infectarea cu noul coronavirus.

Asistenta fusese internată la ATI după ce suferise o serie de complicații generate de infecția cu temutul virus.

În noaptea de marți spre miercuri, femeia a pierdut bătălia cu boala. Moartea asistentei vine la nici zece zile de la decesul unui alt angajat din rândul personalului medical buzoian.

Săptămâna trecută, un maseur de la secția Neurologie a Spitalului Județean de Urgență a murit, la câteva zile după ce a fost diagnosticat cu COVID.

Numărul total de decese Covid-19 înregistrate în județul Buzău de la începutul pandemiei a ajuns la 142.

În ultimele 24 de ore, DSP Buzău a raportat încă două decese. Este vorba despre un bărbat de 52 de ani și o pacientă în vârstă de 65 de ani, ambii confirmați cu infecție cu SARS-CoV-2.

Femeia s-a internat pentru tratament de specialitate în Spitalul Râmnicu Sărat pe secția ATI. Starea generală s-a agravat progresiv și a surenit decesul. Suferea de insuficiență renală, diabet, obezitate, hepatită și hipertensiune.

Pacientul de 52 de ani a fost internat la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. A fost confirmat cu SARS-CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat.

Evoluția clinică a fost nefavorabila și ulterior a survenit decesul. Suferea de tetrapareză spastică sechelară AVC și diabet zaharat.

Share:

administrator

Lasă un răspuns