Buzăul va avea o sală de sport special adaptată pentru persoanele cu dizabilităţi. Este vorba despre un proiect al Consiliului Județean Buzău care beneficiază de fonduri de la Guvern. Lucrările sunt efectuate de către o firmă din Buzău și vor începe chiar în această săptămână.

Compania Națională de Investiții a dat ordinul de începere a lucrărilor la Sala multifuncțională pentru persoanele cu dizabilități.

Aceasta va fi unică în țară prin dotările de care va beneficia și va deservi Buzăul, dar și județele limitrofe.

Sala multifuncțională, cu o capacitate de 135 de locuri, va putea găzdui competiţii sportive naţionale şi internaţionale.

Terenul pus la dispoziția CNI de către CJ Buzău are o suprafață de 4.600 de metri pătrați și se află în curtea Liceului pentru Deficienți de Vedere.

Termenul de finalizare a construcției noii săli de sport este de 12 luni. Aproximativ 13 milioane de lei este valoarea investiției, banii fiind alocați de Guvern, prin Compania Națională de Investitii.

Primii pași s-au făcut în urmă cu aproape trei ani, când, printr-o hotărâre adoptată în Consiliul Județean, o suprafaţă de 4.600 de metri pătraţi, aflată în curtea Liceului pentru Deficienţi de Vedere, a trecut în administrarea Companiei Naționale de Investiții.

Unitatea școlară în curtea căruia va fi demarată construcția a fost înființat în 1936, fiind în prezent una din cele mai importante instituții de învățământ special pentru deficienți de vedere din zona de sud a țării.

În prezent, cursurile unității sunt frecventate de 160 de elevi integrați în toate ciclurile de învățământ preuniversitar, aceștia urmând să se numere printre principalii beneficiari ai noii săli de sport, adaptate pentru nevoile lor.

Share:

administrator

Lasă un răspuns