Pompierii buzoieni au avut nu mai puțin de 88 de misiuni în ultimele zile. Pe 14 noiembrie, la ora 17.29, au intervenit la un accident rutier produs pe raza localității Zărnești-Slănic, comuna Cernătești, județul Buzău, care necesita descarcerare de persoane.

Către locul indicat s-au deplasat autospecială de descarcerare din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău, o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță S.M.U.R.D., ambele din cadrul Punctului de Lucru Beceni.

Ajunși la fața locului, pompierii au constatat faptul că au autoturismul lovise un stâlp de electricitate de pe marginea drumului, iar șoferul se afla prins între fiarele contorsionate ale autoturismului.

„Salvatorii au început imediat manevrele de descarcerare, concomitent cu alte măsuri preventive împotriva izbucnirii unui incendiu. După descarcerarea acestuia a fost predat echipajului S.M.U.R.D., ce i-a acordat îngrijiri medicale la fața locului, ulterior fiind transportat la cea mai apropiată unitate de primiri urgențe”, transmite Biroul de Presă al ISU Buzău.

În total, în perioada 13 – 16 noiembrie, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu” al județului Buzău au gestionat 88 de evenimente.

Este vorba despre patru intervenții ce au constat în stingerea incendiilor, 53 de cazuri S.M.U.R.D. pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave; 22 activități de control; o misiune de descarcerare și alte 8 situații de urgență.

Una dintre cele mai solicitante intervenții ale echipajelor ISU Buzău a fost, săptămâna trecută, în satul Scurtești din comuna Vadu Pașii, unde o casă a fost cuprinsă de flăcări, iar focul s-a extins și la anexe.

Cu toate că numeroși săteni au venit la fața locului și su sărit în ajutor, gospodărie a fost distrusă în totalitate. Oamenii au reușit să iasă la timp din casa cuprinsă de flăcări. Pentru lichidarea incendiului ai fost trimise trei autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Share:

administrator

Lasă un răspuns