În ultimii doi ani doar două cooperative alcătuite din câteva zeci de fermieri au reușit să învingă barierele legislative și funcționează în beneficiul romanilor. Una activează în zona Ardealului și alta în Muntenia.

România are însă zeci de mii de fermieri care doresc să se grupeze în cooperative menite să impună în piață, în primul rând produse românești la prețuri competitive. Fermierii activează mai ales individual și pierd inclusiv fonduri europene în defavoarea muncii lor și a țării însăși.

Susținerea corectă și eficientă a sectorului agroalimentar este un pilon de bază al programului de guvernare al PSD, partid care își dorește fermieri puternici in România.

Și ca acest lucru să se întâmple este necesară și urgentă asocierea lor în cooperative. În acest caz, statul român va susține cooperativele cu 10 milioane de euro anual, fonduri ce provin de la UE și PNS.

Cu 40 de milioane de euro anual, bani proveniți de la UE, vrea PSD să deruleze în acest sens campanii de informare privind promovarea produselor și serviciilor operatorilor care produc în România.

Toate măsurile social-democrate din programul de guvernare au drept țintă clară consolidarea producției autohtone pentru asigurarea veniturilor stabile ale românilor.

Share:

administrator

Lasă un răspuns