Gigantul chinez de jocuri și social media Tencent Holdings Ltd a raportat joi o creștere cu 89% a profitului trimestrial, cu jocul său blockbuster Honor of Kings și companiile de publicitate solide care îl ajută să depășească previziunile și să își ridice acțiunile.

Cea mai mare firmă de jocuri din lume în funcție de venituri a beneficiat de o creștere sănătoasă a utilizatorilor cu plată pentru jocuri video în China și pe piețele internaționale.

Jocul său emblematic Honor of Kings a raportat un record de 100 de milioane de utilizatori activi zilnic în primele 10 luni ale anului 2020.

Tencent a realizat profit de 38,5 miliarde de yuani (5,8 miliarde de dolari) pentru cele trei luni până în septembrie. Acest lucru a fost înaintea unei estimări medii a analiștilor de 30,81 miliarde de yuani, potrivit datelor Refinitiv.

Veniturile au crescut cu 29%, până la 125,4 miliarde de yuani. Grupul chinez are o serie de jocuri noi care așteaptă să fie lansate, inclusiv o lansare recentă de testare a unei versiuni mobile a League of Legends în Asia.

Compania a văzut, de asemenea, o revenire la normalitate în activitatea de publicitate în urma focarului COVID-19, cu o creștere rapidă în sectoare precum educația, serviciile de internet și platformele de comerț electronic.

Acțiunile sale au închis cu 4,72% în creștere, față de o scădere de 0,22% a indicelui Hang Seng.

Aceștia au revenit de la o scădere de 7% miercuri – când Tencent și-a sărbătorit cea de-a 22-a aniversare – în timp ce investitorii au renunțat la acțiunile companiilor tehnologice chineze în urma publicării proiectelor de reguli anti-monopol care au eliminat, de asemenea, sute de miliarde de dolari de pe unii giganți tehnologici, inclusiv Alibaba.

Tencent a declarat că veniturile din cloud și alte servicii de afaceri, un potențial motor de creștere în viitor, au fost afectate de impactul persistent al pandemiei, cum ar fi întârzierile în implementarea proiectelor și semnarea contractelor noi.

„Rata de creștere a veniturilor de la an la an a fost, prin urmare, mai mică decât trimestrele anterioare, pe care ne așteptăm să le aibă un caracter temporar”, a spus Tencent.

Citeste continuarea Profitul chinez Tencent crește cu 89% pe măsură ce urcă în plină expansiune a jocurilor

Share:

administrator

Lasă un răspuns