Angajații firmei din Galați, specializată în lucrări de infrastructură sportivă, s-au apucat de treabă. Mai întâi, muncitorii vor excava toată pista, după care vor pune un strat de piatră concasată și vor asfalta. Ulterior, peste asfalt se va turna pista sintetică de atletism, cu opt culoare de alergare. În urma procesului de reabilitare, arena va fi dotată și cu o tribună cu 1.500 de locuri, vestiare moderne şi tabelă electronică.

Investiţia Primăriei Buzău la stadionul de atletism se ridică la aproape 8 milioane de lei, bani care provin dintr-un credit bancar obținut de municipalitate în valoare totală de 50 de milioane de lei, cu termen de rambursare de 10 ani.

Edilul Constatin Toma precizează că în municipiu vor fi construite și alte baze sportive. Este vorba despre un stadion de fotbal cu 500 de locuri, cu bani de la FRF, un bazin olimpic și o sală cu 4.000 de locuri, cu fonduri de la Guvern, prin CNI.

De asemenea, Primăria Buzău are în plan, pentru următorii ani, construirea unei piste de karting, dar și un mini-complex de tenis de câmp pentru juniori.

La finalul procesului de reabilitare, stadionul de atletism de la marginea orașului va fi omologat pentru competiții naționale de atletism, pentru seniori și juniori.

Share:

administrator

Lasă un răspuns