Anul școlar 2018-2019 se încheie la Buzău fără ca elevii și preșcolarii să fi primit vreun corn sau vreun pahar cu lapte. Autoritățile județene dau asigurări însă că, în următorii ani, aceste produse nu vor lipsi de pe masa elevilor care provin din familii cu posibilități materiale reduse.

Joi, într-o ședință extraordinară, Consiliul Județean a adoptat un proiect privind organizarea licitației de atribuire a serviciului de livrare a laptelui și cornului în școlile din județ.

În județul Buzău, programul „Laptele și cornul” nu a putut fi derulat întrucât unele modificări legislative apărute pe parcurus au întârziat finalizarea procedurilor pentru desfășurarea acestui program. Mai exact, consiliile județene, cele se gestionează programul, au fost obligate să consulte primăriile de comune, orașe și municipii dacă se pot ocupa de distribuirea laptelui, cornului și a fructelor în școli.

„Îmi pare rău, dar așa e în România. Eu am mai spus-o, procedura de licitație ar trebui modificată. Se pierde foarte mult timp. În privința cornului, laptelui și a mărului un lucru bun e că atunci când se vor semna contractele cu furnizorii vor fi pe trei ani. Deci nu ne vom mai chinui în fiecare an”, a spus azi Emanoil Neagu, șeful CJ Buzău.

Noul contract cu firma care va livra lapte și corn în școli se va derula pe o perioadă de 2 ani, motiv pentru care nu mai este necesară organziarea unei noi licitații înainte de începeera următorului an școlar.

Share:

administrator

Lasă un răspuns