De anul viitor, proprietățile neîngrijite vor fi supraimpozitate. Prorietarii clădirilor sau terenurilor lăsate în părăsire vor achita un impozit suplimentar de 500 la sută. Aplicarea acestui proiect aprobat anterior va fi supusă aprobării noilor consilieri municipali în următoarea ședință CLM

case in degradare 2 case in degradare 1

În următoarea ședință a Consiliului Local Municipal, va fi supusă aprobării punerea în aplicare, începând de anul viitor, a unui proiect aprobat deja de aleșii locali în urmă cu un an.

Până în prezent, stăpânii unor astfel de proprietăți care se află în atenția autorităților locale, nu au respectat termenele stabilite, iar clădirile sau terenurile neîngrijite pe care le dețin se ruinează pe zi ce trece.

Unele dintre clădirile foarte vechi, care nu au mai fost reparate de zeci de ani, sunt atât de șubrede încât ar putea să se prăbușească peste trecători la cea mai mică vibrație.

Proprietățile ai căror proprietari nu au fost depistați într-o anumită perioadă de timp, pot fi expropiate și reabilitate sau demolate pe cheltuiala Municipalității, cu respectarea legislației în vigoare. (Corneliu Floriceanu)

Share:

administrator

Faci un comentariu sau dai un răspuns?