Nicio piață din Buzău nu va fi închisă, urmare a noilor dispoziții date de la nivel central. Autoritățile au identificat mai multe soluții pentru ca negustorii să nu fie nevoiți să plece acasă. 

Still1109_00002  Still1109_00003

Cea mai mare piață din municipiul Buzău nu își va închide porțile, iar comercianții pot sta liniștiți să își vândă marfa în continuare. Prelatele din piață rămân strânse, astfel încât să nu se considere spațiu închis, variantă care ar fi condus la suspendarea activității.

La Piața de Flori, aceeași măsură: prelatele de la intrări au fost eliminate.

Pentru Piața din Micro V, prima soluție discutată a fost scoaterea tarabelor în afara locației, însă, în urma unei noi analize, s-a decis ca negustorii să rămână în incinta pieței, în spațiile goale destinate unor magazine mici.

Pentru comercianții din  Piața Dorobanți, deranjul a fost mai mare. Astăzi, la primele ore ale dimineții, ei nu și-au putut vinde marfa, din cauza lucrărilor de reamenajare impuse pentru a le permite, totuși, să-și expună produsele.

Soluția pentru negustorii din Piața Dorobanți a fost mutarea tarabelor către peretele dinspre trotuar, astfel încât cumpărătorii să nu mai aibă acces în incinta pieței.

Și Piața din cartierul Micro XIV rămâne deschisă, cu respectarea strictă a normelor de protecție sanitară.  

Autoritățile din Prefectură anunță că vor fi efectuate controale, pentru a se verifica dacă sunt respectate noile reguli impuse.

(Mihai Bunăziua)

Share:

administrator

Lasă un răspuns