Jandarmii buzoieni au răspuns, luni, apelului venit din partea unei buzoience care a sunat și a solicitat ajutor pentru o barză rănită. Pasărea era căzută pe terenul agricol care mărginește drumul dintre localitatea Spătaru și municipiul Buzău și a fost observată de femeie, în timp ce trecea cu autoturismul prin apropiere.

Sanda Ionașcu spune că a tras pe dreapta și a încercat să acorde primul ajutor păsării rănite, dar rana era profundă și necesita intervenția unui medic veterinar.

Acesta a fost motivul pentru care a sunat la mai multe instituții solicitând ajutor. Jandarmii au răspuns solicitării, după ce mai alte instituții solicitate i-au refuzat ajutorul spunînd că nu este de competența lor

„În aceasta dimineață, pe variantă, la intrarea in Satul Spătaru, în câmp se afla o barza rănită. Din păcate competențe pentru așa ceva nu sunt pe raza județului Buzau, cel mai apropiat centru fiind la Focșani. Am văzut barza și am hotărât să o salvez. După multe refuzuri de intervenții, am gasit deschidere la cei mai umani dintre umani, și anume la Jandarmeria Buzău”, a declarat Sanda Ionașcu, femeia care a descoperit pasărea rănită.

Barza a fost recuperată în condiții de siguranță și va fi dusă la veterinar.

Share:

administrator

Lasă un răspuns