Lupta electorală s-a mutat în curtea Spitalului Județean de Urgență Buzău, la propriu. Un candidat USR PLUS acuză că, în corturile pentru pacienții COVID-19, se fac consultații în corturi neîncălzite și insalubre, argumentul său fiind o înregistrare video. Managerul spitalului, și el candidat, dar pe lista PSD, spune că totul este o minciună.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a publicat, pe pagina sa de Facebook, o înregistrare primită, spune el, de la o pacientă cu COVID-19 din Buzău și mărturia acesteia.

„Am primit aseară acest video din partea unei doamne din Buzău diagnosticată cu COVID-19. Imaginile sunt din unul dintre corturile mizerabile de triaj din curtea Spitalului Județean din Buzău. Cortul era spart, plin de apă și bolnava a stat 9 ore în condiții infernale, asta s-a întâmplat acum 3 nopți… La 5 grade a fost dezbrăcată și consultată la plămâni, în cort era la fel de frig ca afară!”, este mesajul publicat de Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.

„Așa arată cortul în care sunt acum, cu fermoarele deschise la ușa de la intrare. Nici măcar vreun pic de aer cald. Cortul este mare, ar încăpea aici 3 aeroterme, cu condiția să meargă non-stop, pentru ca pacienții care sunt consultați la plămâni cu suspiciune de COVID să poată fi consultați în siguranță. Aici sunt nevoită să aștept cu suspiciune de pneumonie și chiar cu suspiciune de COVID, cu simptome de tuse. Aici sunt nevoită să aștept, mi-au înghețat picioarele, mi-au înghețat tălpile, patul este rece ca gheața. Nu știu cum ar putea să consulte aici un medic pe cineva care ar putea să aibă o afecțiune la plămâni”, este mărturia pacientei din Buzău care a filmat cortul de triaj de la intrarea în Spitalul Județean Buzău.

Acuzația lui Emanuel Ungureanu, cel care deschide lista de candidați a Alianței USR-PLUS Buzău pentru Camera Deputaților, a stârnit imediat reacția managerului Spitalului Județean Buzău. Claudiu Damian se află și el în cursa pentru Parlamentare, pe lista pentru deputați a Partidului Social Democrat.

”Corturile nu mai sunt funcționale, de când am pus în funcțiune containerele cu instalații de încălzire, aer condiționat. Le-am adus la sfârșitul lunii octombrie tocmai pentru a transfera activitatea de triaj din acele corturi. O fi intrat vreo aparținătoare și a filmat acel cort gol, din motive pe care nu le cunosc, ne-a declarat Claudiu Damian, managerul Spitalului Județean Buzău.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău a demarat pe data de 28 octombrie o serie de lucrări de reamenajare spațiilor destinate pacienţilor cu COVID-19 şi aparţinătorilor care ajung la spital. Pe lângă cele patru containere montate în primăvară, au mai fost cumpărate alte şase. Aceste containere sunt dotate cu aparate de aer condiţionat şi grupuri sanitare.

Share:

administrator

Lasă un răspuns