Restricțiile impuse de autorități pe durata stării de alertă sunt, din păcate, ignorate de mulți dintre semenii noștri. Dovadă în acest sens este o înregistrare făcută, vineri, de un pasager dintr-un microbuz din municipiul Râmnicu Sărat, județul Buzău.

Filmarea surprinde foarte clar cum şoferul permite umplerea microbuzului până la refuz. Unii dintre călători stau înghesuiţi în picioare.

Mai grav este că mulţi dintre pasagerii îngrămădiți în mașină nici măcar nu poartă mască de protecţie. Imaginile au ajuns şi la Inspectoratul de Poliţie din Buzău care a început verificări.

”În urma unei sesizări cu privire la nerespectarea normelor de protecție sanitară într-un microbuz ce efectua curse regulate în județul Buzău, polițiștii au demarat verificări pentru a stabili cu exactitate ce autovehicul apare în imagini, pentru identificarea și luarea măsurilor legale în cazul celor care au încălcat legea”, a declarat agent Cornelia Stroe, purtător de cuvânt IPJ Buzău

În ultimele 24 de ore, în județul Buzău au fost confirmate 149 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. România a depășit pragul de 10.000 de infectări zilnice. Peste 120 de români au murit din cauza infecțiilor cu coronavirus.

 

Share:

administrator

Lasă un răspuns