Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au fost confirmate 143 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Aceștia au între 3 și 93 de ani. Au fost înregistrate patru decese în rândul pacienților confirmați cu COVID-19.

Un pacient in varsta de 62 de ani, contact de caz pozitiv, este confirmat cu SARS-COV-2. Ca urmare a agravarii simptomatologiei este preluat de ambulanta pentru a fi transferat la SJU Buzau. Pe drum pacientul intra in stop cardio respirator, la spital declarandu-se decesul. Comorbiditati: Ciroza hepatica, hipertensiune arterială.

Un alt pacient, in varsta de 66 de ani, se prezinta la UPU a SJU Buzau cu simptomatologie respiratorie severa. Este confirmat cu SARS-CoV-2 si transferat pe sectia ATI. Evolutia clinica este nefavorabila si survine decesul. Comorbiditati: hipertensiune areriala, sechele AVC (in antecedente), diabet zaharat tip II.

Un pacient in varsta de 90 de ani, simptomatic, este confirmat de laboratorul DSP Buzau cu SARS-CoV-2 in 26.10.20. Este internat pe Secția Pneumologie a SJU Buzau. Starea de sanatate se agraveaza progresiv si survine decesul. Comorbiditati: bronhopneumonie, insuficienta respiratorie cronica acutizata, cardiopatie ischemica cronica dilatativa.

In dreptul decesului numarul 126 figureaza pacienta in varsta de 76 de ani se prezinta la UPU a SJU Buzau cu simptomatologie respiratorie severa. Este confirmata cu SARS CoV-2 si transferata pe sectia de ATI. Evolutia clinica este nefavorabila sub tratament si survine decesul. Comorbiditati: insuficienta cardiaca, bronhopneumopatie cronica obstructiva, bronsiectazii, astm, hipertensiune arterială.

Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) derulează acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Scopul acțiunilor derulate în această perioadă este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării în continuare a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală.

Share:

administrator

Lasă un răspuns