Rezultatele la Bacalaureat 2019 s-au afişat. La Buzău s-au înregistrat patru medii de 10, conform datelor Ministerului educaţiei Naţionale. Cei patru absolvenţi de zece sunt Cătălin Andrei Dumitru, de la Colegiul Naţional „B. P. Hasdeu”, Bianca Oana Voicu, tot din Colegiul Naţional „B. P. Hasdeu”, Gabriela Marin, de la Colegiul Pedagogic „Spiru Haret”, şi Elena Teodora Radu, absolventă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”.

Cătălin Andrei Dumitru este șeful promoției 2015 – 2019 de la Colegiul Național B.P. Hasdeu. Va merge să studieze matematica și informatica la Oxford. ”Îmi place să fiu mereu în formă și pregătit și de aceea voi continua să studiez inclusive în aceasta vară. După ce o să termin cursurile în Anglia am de gând să lucrez acolo o perioadă, pentru a căpăta experiență dar scopul meu e să revin acasă”, a spus Cătălin.

Cu 10 pe linie a încheiat examenul maturității și Bianca Voicu, tot de la Hasdeu. S-a înscris la Universitatea Tehnică din Munchen, la Informatică. ”După Bacalaureat, vreau să petrec timp cu familia și cu prietenii pentru că în clasa a 12-a nu am avut timp. O să plec la mare și la munte și o să citesc. În principiu nu cred că m-aș întoarce după terminarea studiilor”, a declarat Bianca Voicu.

Elena Teodora Radu, fostă elevă a Colegiului Național Mihai Eminescu din Buzău, a obținut 10 pe linie la Bacalaureat. Mărturisește că nu a făcut meditaţii, însă a învăţat foarte mult. ”O să merg la Litere, pe Literatură comparată, o să urmez calea aceasta cu literatura, cu creaţia pentru că este ceea ce îmi place. Deocamdată mă gândesc să rămân în ţară, nu se ştie ce o să se ivească pe parcursul anilor, dar planul meu e să rămân aici“, spune Elena.

Din Liceul Pedagogic Spiru Haret provine cel de-al patrulea absolvent buzoian cu nota 10 la Ba. Este vorba despre Gabriela Marin. Spune că în particular s-a pregătit doar la Psihologie, ”dascălii excepționali” fiind cei care au ajutat-o să aibă acest rezultat. ”O să dau la Psihologie și Științele Educației, în București, pentru că de mică mă pasionează acest domeniu și îmi doresc să ajut. Nu vreau să plec din țară, vreau să trăiesc și să profesez aici”, spune Gabriela.

Share:

administrator

Lasă un răspuns