Zeci de rude și apropiați ai Mihaelei Buzoeanu au condus-o, joi, la mormânt, pe femeia de 43 de ani care şi-a găsit sfârşitul într-un mod inexplicabil la Maternitatea Buzău. Poliția a demarat o anchetă, la solicitarea Spitalului Județean.

Tânăra, mamă a 3 copii care o adorau, era însărcinată în 8 luni. Aştepta cu nerăbdare să-şi aducă pe lume pruncul, însă nu a mai apucat, pentru că s-a stins în spital, înainte să nască.

Tatăl bebeluşului nenăscut, care lucrează ca șofer pe curse externe, a venit într-un suflet în ţară când a aflat cumplita veste. Îngenuncheat de durere, omul nu poate să îşi explice cum s-a produs această tragedie.

”Am avut conversații cu ea de când a internat-o. Mi-a spus că i s-a rupt apa, că are membrana fisurată și că intră în aceeași zi în operație. După vreo două ore nu ne-a mai răspuns nici mie, nici copiilor”, spune Cătălin, soțul femeii.

Duminică după-amiază, la internare, spun chiar reprezentanții spitalului, femeia era pe picioarele ei. I-a fost administrată o injecție pentru dilatare, iar după aproximativ două ore i s-a făcut rău în timp ce se afla în toaletă.

”Am înțeles că i-a venit să vomite, apoi a mers la toaletă iar acolo a căzut din picioare. Ea s-a și lovit iar în zona capului era vânătă. Probabil că a fost lăsată mesupravegheată”, spune sora Mihaelei.Femii i-ar fi fost efectuate manevre de resuscitare pe loc, apoi a fost transportată în sala de operație, pentru a urmări evoluția și salvarea fătului.

Demersul a fost sortit însă eșecului, fiind declarat decesul atât în cazul mamei, cât și al pruncului din pântece. Mihaela a suferit un stop cardio-respirator, spun medicii, însă nu știu cu exactitate și ce l-a provocat.

Ei bănuiesc o embolie pulmonară cu lichid amniotic, o complicație extrem de rară, care apare la una din 80.000 de sarcini. Această problemă apare atunci când lichidul amniotic sau mici bucăți de țesut fetal ajung în sângele mamei.

Mihaela Buzoeanu a fost înmormântată, joi, la cimitirul Eternitatea din Râmnicu Sărat. Avea trei copii și urma să aducă pe lume o fetiță. Poliția municipiului Buzău a deschis dosar penal pentru stabilirea împrejurărilor în care a survenit decesul.

Share:

administrator

Lasă un răspuns