Manualul lansat luni, în amfiteatrul Liceului Pedagogic, este folosit ca suport didactic la cursul opţional de istorie locală. La eveniment au fost prezenţi autorii, elevi ai claselor a VII-a, profesori de istorie şi reprezentanţii autorităţilor locale.

Manualul conține numeroase fotografii, ilustrații, documente și hărți.

A fost scris de patru profesori și istorici buzoieni: Marius Nicoară, Constantin Coman, Valeriu Nicolescu și Dumitru Scoroșanu.

„Am colaborat între noi, ne-am consultat acolo unde au existat aspecte mai puțin clare sau controversate”, a declarat Marius Nicoară, autor și coordonator al manualului.

Toate clasele a VII-a din Colegiul Pedagogic au ales deja manualul de istorie locală ca obiect de studiu opţional. Există un interes mare pentru acest manual dinspre mai multe unități de învățământ.

”Am fost sunată de la Școlile din Brăești și Cănești. Am primit pe mail solicitări și de la Nehoiu, Pătârlagele și Padina, ca să dau doar câteva exemple din județ”, a declarat Mihaela Alexandru, inspectorul școlar de istorie și geografie.

Municipalitatea pregăteşte un alt proiect educaţional pentru anul următor: un alt manual opţional, de data aceasta despre geografia judeţului Buzău.

Share:

administrator

Faci un comentariu sau dai un răspuns?