Suntem siguri că ai auzit de ambrozie. Nu te invidiem dacă faci parte dintre cele cca. 500 de mii de persoane active din România care suferă de alergie la ambrozie. Iar dacă ai scăpat până acum, este important să citești acest articol pentru a afla cum să te protejezi în continuare pe tine, dar și pe cei dragi.
O buruiană atât de specială, încât există o lege și o hotărâre de guvern pentru ea
Ambrozia este o plantă răspândită la noi în țară în toate regiunile, mai puțin în zonele de deal înalt și munte, iar pentru că preferă terenurile ușor alcaline, nisipoase și nefrecventate de om, este denumită iarba de paragină. În lunile iulie și august înflorește și produce mult polen, iar acesta este atât de periculos, încât uneori doar 2 grăuncioare din acesta, răspândite într-un metru cub de aer, pot să provoace alergia la cei mai sensibili.
Chiar dacă până acum nu ai fost afectat, nu trebuie să te relaxezi, deoarece pot trece 3 sau 4 ani de la prima ta întâlnire cu polenul buclucaș, până când vei ajunge să dezvolți alergia.
Fiind considerată un risc de sanatate publică, buruiana ambrozie a dus la adoptarea unei legi și a unei hotărâri de guvern pentru combaterea sa (legea 62/2018; H.G. 707/2018).
Ce fel de alergie determină ambrozia?
Poți să fii alergic la un aliment și să vezi semnele pe piele, sub formă de erupție și mâncărime. Sau la praf și să îți lăcrimeze ochii, în timp ce îți curge și nasul.
In cazul în care ai devenit sensibil și respiri aer cu polen de ambrozie, chiar într-o cantitate mai mică de 30 de grăuncioare pe metru cub, la început s-ar putea să ai manifestari similare cu ale altor alergii. Nasul curge, ochii lăcrimează, pielea te mănâncă și îți apar eruptii, mai ales pe față și în zona genitală. Foarte rapid, totul poate deveni grav și urgent: simți că nu mai poți să respiri bine, tușești – poți chiar ajunge la șoc anafilactic cu risc vital!
Ce-i de făcut cu alergia la ambrozie?
Prin lege, oricine deține un teren este obligat să îl ingrijească, să taie iarba de minim 2 ori pe an, pentru a preveni răspândirea și înflorirea ambroziei.
Filtrele de polen ale aerului condiționat din casă și din masină, dacă sunt menținute curate și în funcțiune, ajută la purificarea aerului.
Dușul zilnic, inclusiv pe cap și schimbarea zilnică a hainelor când venim de afară, ne ajută să scădem expunerea la polen.
Pentru cei care în anii trecuți au avut manifestări alergice, este foarte importantă începerea unui tratament antialergic recomandat de către profesioniștii din domeniul sănătății.
Printre măsurile naturale de menținere a sănătății, care țin alergiile la distanță, se numără Alectra spray, pentru uz intern. Utilizarea acestor măsuri timp de 2 săptămâni, preferabil chiar înainte de apariția alergiei, conduce la ameliorarea semnificativă a calității vieții celor afectați.

Natural 100% – soluție pentru alergii
Sprayul Alectra procurat de la farmacie sau din magazinul cu produse naturale se aplică direct în gură, 3-5 pufuri, de 2 ori pe zi, pe toată perioada de expunere la polen (de exemplu lunile iulie și august). Conține extracte din plante consacrate pentru beneficiile lor pentru sănătate: muguri de Coacăz negru – care este numit și cortizon natural și rădăcină de Astragalus – leguminoasă cu utilizare tradițională în alergii, în țările orientale precum China, Japonia și Coreea. Efectul antialergic natural al Alectra se adresează copiilor peste 12 ani și adulților, în timp ce pentru copiii începând cu vârsta de 1 an este potrivit Extractul din muguri de Coacăz negru.
Așteptăm să ne scrieți și voi cum reușiți să treceți cu bine de sezonul alergiei la Ambrozie!
www.plantextrakt.ro
www.naturisti.ro