Comercianții mondiali de petrol Vitol [VITOLV.UL] și Trafigura se așteaptă la o reapariție a cazurilor de coronavirus în Europa și Statele Unite care să afecteze cererea de combustibil, deși estimările lor variază.

Un al doilea val de virus ar determina distrugerea cererii de petrol la aproximativ 1 milion de barili pe golf (bpd) în Statele Unite și 1,5 milioane bpd în Europa, a declarat, luni, președintele executiv și director executiv al Trafigura, Jeremy Weir, la un eveniment al Financial Times din Singapore.

„Pe măsură ce trecem acum la ceea ce considerăm al doilea val, anticiparea noastră este să vedem distrugerea cererii suplimentare … Deci, într-adevăr nu arată bine pentru viitorul previzibil”, a spus Weir luni.

Trafigura se așteaptă ca cererea de petrol să scadă la aproximativ 92 milioane bpd sau mai puțin pe termen scurt, în timp ce Vitol vede cererea de iarnă la 96 milioane bpd.

„Cele mai recente blocaje europene vor afecta cu siguranță cererea, dar probabil doar cu jumătate de milion de barili pe zi, în nord-vestul Europei”, a spus CEO-ul Vitol, Russell Hardy, adăugând că acest lucru ar fi în plus față de ceea ce a fost deja afectat.

Șefii ambelor companii comerciale au declarat că cererea de petrol pe majoritatea piețelor asiatice, condusă de China și India, a revenit, cu excepția combustibilului pentru avioane.

Vitol’s Hardy a spus că se așteaptă în continuare ca cererea de petrol din Asia să crească cu aproximativ 1 milion bpd în următorii câțiva ani.

Citeste continuarea Vitol și Trafigura văd distrugerea cererii de petrol în urma celui de-al doilea val de virus

Share:

administrator

Lasă un răspuns