Zeci de buzoieni au asistat din fața gării CFR la operațiunea de amplasare a locomotivei de epocă pe soclul din mijlocul rondului de la gară. Vedeta, o locomotivă Malaxa, model 1936. Manevrele au fost sistate la miezul nopții, deoarece utilajele de intervenție s-au dovedit ineficiente.

Circulația rutieră pe Bd. 1 Decembrie, Bd. Republicii și în fața gării CFR Buzău a fost restricționată începând cu ora 18.00. Pentru transport s-au folosit două trailere, unul pentru locomotiva propriu-zisă, celălalt, pentru magazia de cărbuni.

Transportul agabaritic s-a desfășurat pe un segment de numai un kilometru, însă a fost dificil din cauza cablurilor și bannerelor de pe traseu.

Întregul ansamblu cântărește peste 85 de tone și pentru transferul din camion pe suportul din beton a fost nevoie de o macara de mare capacitate, împrumutată de la o societate de construcții din Buzău.

Manevrele s-au dovedit mai complicate decât au crezut inginerii de la Urbis Serv și specialiștii de la CFR, astfel că s-a decis amânarea pentru dimineață a lucrărilor de fixare a locomotivei. Vor fi găsite soluții astfel încât sarcina să fie preluată de două macarale.

Share:

administrator

Lasă un răspuns