Autoritățile buzoiene au efectuat numeroase descinderi în târguri, piețe, spații aglomerate și centrele comerciale din județ, pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Descinderile au vizat și câteva nunți și botezuri cu mulți invitați. Valoarea totală a sancţiunilor este de peste 69.000 de lei.

La acțiunile din weekend, au fost verificate aproximativ 240 de societăți comerciale, 200 de locaţii de interes, precum restaurante, parcuri, locuri de joacă, gări, autogări, pieţe, târguri, 150 de mijloace de transport și au fost legitimate peste 3.000 de persoane.

Au fost angrenați în acțiune peste 600 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, inclusiv reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Acestora li s-au alăturat echipe ale Inspectoratului Teritorial de Muncă, Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului şi Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 383 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor legii privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei COVID-19, dintre care 359 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală instituite prin lege în această perioadă.

Valoarea totală a sancţiunilor este de peste 69.000 de lei.Acțiunile sunt desfășurate zilnic, în sistem integrat, pe raza întregului județ, fiind vizate în special zonele aglomerate, piețele, târgurile și terasele dar și mijloacele de transport, o atenţie sporită fiind acordată mijloacelor de transport școlar.

Polițiștii subliniază că organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, etc.) este interzisă, iar în situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale.

Pe 31 octombrie, în urma unui control la un operator economic de pe raza municipiului Râmnicu Sărat, poliţiştii au constatat faptul că în interiorul locaţiei era în desfăşurare un botez, la care participau aproximativ 45 de persoane.

Poliţiştii au oprit evenimentul şi au adus la cunoștință prevederile legale. Totodată, a fost sancționat contravențional administratorului conform, cu amendă în valoare de 6.000 de lei.

Pe 31 octombrie, poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Ziduri, în cadrul acțiunilor de verificare și control pe raza de competență, au constatat că la un local avea loc o nuntă unde participau aproximativ 75 de persoane.

Deoarece în această perioadă este interziză organizarea de astfel de evenimente, poliţiştii au oprit petrecerea. Organizatorul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 6.000 de lei pentru încălcarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei COVID-19.

Tot pe 31 octombrie, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Merei au intervenit la un botez desfăşurat pe raza de competență. Petrecerea, la care participau 25 de persoane, a fost oprită de poliţişti, iar organizatorul evenimentului a fost sancţionat contravenţional.

Astfel de acțiuni vor fi desfășurate în continuare pe raza județului Buzău.

Share:

administrator

Lasă un răspuns