Fermierii buzoieni care nu și-au primit încă subvențiile de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură mai au câteva zile de așteptat. Este vorba de agricultori incluși în eșantionul de control prin teledetecție, care abia după finalizarea tuturor documentelor intră în plată. Numai în 2018, peste 19.600 de fermieri din județul Buzău au depus cereri pentru subvenții.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Buzau a început plata subvenţiilor pentru fermieri din 16 octombrie 2018, însă unii agricultori n-au primit nici acum vreun leu.

Este vorba de eşantionul de control pentru campania 2018 care a cuprins peste 3.800 de fermieri buzoieni. Dintre agricultorii verificați, peste 2000 au fost prezenti déjà la centrele APIA, pentru unele clarificări ca urmare a unor neconformități descoperite în timpul controalelor.

Aceștia vor mai avea de așteptat doar câteva zile până vor primi subvențiile multe așteptate.

APIA Buzau alege în fiecare an, un alt eşantion de suprafaţă şi fermieri pentru a fi verificat: fie prin control la faţa locului, fie prin teledetecţie. În mod normal, suprafețele declarate în acte trebuie să coincidă cu ceea ce se găsește la fața locului prin

teledecție, însă pe teren, lucrurile nu stau întotdeuana așa, fiind constate unele erori de amplasare a suprafetelor.

Share:

administrator

Lasă un răspuns