Deși a fost înființată prin hotărâre guvernamentală, Banca de Gene de la Buzău nu funcționează. Are sediu în parcul Crâng, are și director dar bugetul a fost blocat de actualul ministru al agriculturii. Primăria vrea să recupereze locația din Crâng și să reînființeze Banca printr-un parteneriat public privat.

banca geneÎn ultimul timp nu prea s-a mai vorbit despre un proiect extrem de important pentru Buzău, care a fost oprit de ministrul agriculturii, după ce fusese aprobat tot de un ministru al agriculturii, dar din guvernul anterior.

Este vorba de Banca de gene, care există doar pe hârtie și al cărui buget a fost blocat.

Fără o bancă de gene, semințele românești tradiționale, transmise din generație în generație, au început să se piardă sau să fie preluate și omologate de alte țări.

Pentru înființarea Băncii de gene la Buzău, Consiliul Local Municipal a hotărât ca Municipalitatea să doneze fostul sediu din Crâng al societății Urbis Serv.

Dar, în cazul în care nu se va da cale liberă activităților pentru care a fost înființată, Primăria va solicita recuperarea locației din Crâng și va iniția un parteneriat public-privat pentru reînființarea Băncii.

În prezent, Banca de gene are un singur angajat, pe directorul Costel Vânătoru, care nu poate face angajări, deși, inițial avea dreptul la 12 angajați și nici nu poate face vreo investiție. (Corneliu Floriceanu)

Share:

administrator

Lasă un răspuns