O nouă zi cu zeci cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, în județul Buzău, dar și alte două decese. Este vorba despre o pacientă în vârstă de 49 de ani și un bărbat de 77 de ani. Numărul total de decese COVID-19 înregistrat, în județul Buzău, de la începutul pandemiei, a ajuns la 70.

Femeia de 49 de ani s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Buzău cu probleme respiratorii severe, pe fondul unei boli pulmonare preexistente. După ce a fost confirmată cu SARS-CoV-2, ea a fost transferată la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, unde a și murit, în secția ATI.

Pacienta suferea de fibroză pulmonară. Și bărbatul de 77 de ani a ajuns la Spitalului Județean de Urgență Buzău cu probleme respiratorii și a fost confirmat cu SARS-CoV-2.

El a fost transferat în Secția de Pneumoftiziologie a Spitalului Județean Buzău, dar evoluția bolii, chiar și sub tratament, a fost nefavorabilă, în final survenind decesul. Bărbatul avea diabet zaharat tip II și triplu bypass coronarian.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului au fost confirmate 26 de cazuri noi de COVID-19, 4 pacienți fiind testați și diagnosticați într-un laborator privat. Cei 26 de pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 4 și 81 de ani.

Deoarece, în acest moment, în județul Buzău, toate paturile destinate internării acestei categorii de pacienți sunt ocupate, un număr de 148 pacienți confirmați pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară, se află în izolare la domiciliu.

Conform autorităților sanitare, numărul total de cazuri pozitive din județul Buzău a ajuns la 2.077, 1.402 persoane fiind declarate vindecate și externate.

De asemenea, 412 persoane se află în carantină, iar 247 persoane, în izolare la domiciliu. Numărul total de decese COVID-19 înregistrat, în județul Buzău, de la începutul pandemiei, a ajuns la 70.

Share:

administrator

Lasă un răspuns