Regimul alimentar a suferit schimbări semnificative în timpul pandemiei, fiind axat din ce în ce mai mult pe consumul de alimente sănătoase și preparate gătite în casă.

Conform celui mai recent sondaj*, 30% dintre români simt că renunțarea la carne i-ar putea face să piardă nutrienți importanți. Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu, medic primar în igiena alimentației și nutriție, membru în Comitetul Consultativ în Nutriție Herbalife, descrie alimentația bazată pe plante sau veganismul ca un stil de viață cu multe beneficii.

Alimentația bazată pe plante este prietenoasă atât cu organismul nostru, cât și cu mediul înconjurător. De asemenea, cei care vor să aibă o greutate normală, să aibă un nivel scăzut al colesterolului sau al trigliceridelor, pot afla că o astfel de alimentație este de ajutor. Alimentația vegană are un conținut caloric scăzut, este bogată în fibre, în vitamine și minerale, nu are colesterol, are foarte puține grăsimi saturate, mulți antioxidanți și un nivel redus de sodiu. Este clar un stil de viață, dieta vegană fiind doar o componentă a acestuia”, declară Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu cu ocazia Zilei Mondiale a Veganismului, care este sărbătorită în fiecare an la data de 1 noiembrie.

O astfel de alimentație are în componență cereale și leguminoase, legume și fructe, nuci, oleaginoase și semințe.

Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu are câteva recomandări pentru cei care își doresc să adopte o alimentație 100% vegană: „Să nu o facă brusc, ci treptat. Să investigheze rețetele existente pe internet, în cărți, să meargă la cursuri de profil, deoarece mulți oameni își schimbă mai greu obiceiurile alimentare. Și, mai ales, să analizeze cu obiectivitate motivele pentru care au hotărât acest lucru și să vadă dacă sunt suficient de solide, pentru că, cel puțin la început, drumul este destul de dificil”.

La rândul său, Dr. Kent Bradley, Chief Health and Nutrition Officer la Herbalife Nutrition, este de părere că „nu există niciodată un moment nepotrivit pentru a face o schimbare pozitivă în stilul de viață, în special atunci când aceste schimbări duc la rezultate sănătoase și de durată. În timpul acestei pandemii, se pare că mai multe persoane aleg sursele bogate în nutrienți de calitate, precum cele care se găsesc într-o dietă vegetală.”

În sprijinul celor menționate de Dr. Kent Bradley, se află rezultatele sondajului de opinie realizat de OnePoll pentru Herbalife Nutrition în perioada 23 septembrie – 6 octombrie 2020. La nivelul EMEA, 8.000 de respondenți din România, Marea Britanie, Germania, Franța, Spania, Irlanda, Israel și Bulgaria au declarat că au făcut diverse schimbări de alimentație în timpul pandemiei.

41% dintre aceștia au spus că au consumat mai puțină carne, iar 43% au declarat că au început să consume mai multe fructe și legume. De asemenea, un procent de 34% dintre cei intervievați au consumat mai multe alimente vegetale, iar 24% au redus cantitatea de dulciuri și deserturi consumate în perioada pandemiei.

Întrebați de ce și-au schimbat regimul alimentar în timpul pandemiei, un procent de 46% au declarat că au avut timp să caute alimente/diete mai sănătoase, iar 47%, au afirmat că au avut timp să gătească mai mult și să învețe rețete noi. 33% dintre respondenți și-au dorit să folosească acest timp pentru a face o schimbare pozitivă, iar 30% au declarat că au fost departe de influențele alimentare negative (gustări la birou, desert la restaurant etc.), lucru care i-a ajutat să nu se abată de la noile obiceiuri alimentare.

*Sondaj realizat de OnePoll pentru Herbalife Nutrition în România în perioada 23 – 25.09.2020, pe un eșantion local de 1.000 de persoane.

77% au afirmat că sănătatea este principalul motiv pentru care au făcut schimbări în dieta zilnică, 82% dintre aceștia având vârste cuprinse între 24 și 39 de ani. 58% dintre bărbații intervievați au observat în toată această perioadă a pandemiei, efectele benefice pe care schimbările alimentare pozitive le-au avut asupra sănătății lor. 66% dintre femeile cu vârsta între 24 și 56 de ani au declarat că nu vor renunța la schimbările din dieta lor, făcute în perioada pandemiei.

Un procent semnificativ de respondenți de sex masculin (47%) este de părere că un consultant în nutriție îi poate ajuta să își păstreze noile obiceiuri alimentare sănătoase.

Obiceiurile alimentare sunt în directă legătură cu stilul de viață, iar românii au înțeles cât de important este să ai un stil de viață sănătos și au început să-l practice din ce în ce mai mult, mai ales în această perioadă, a pandemiei. Ca dovadă stau și rezultatele acestui sondaj din care aflăm că majoritatea respondenților au decis să facă schimbări în alimentația lor, descoperind beneficiile unei diete pe bază de plante. Noi dorim să le oferim sprijinul și informațiile necesare pentru a păstra aceste noi obiceiuri alimentare. Herbalife Nutrition înseamnă nutriție bazată pe știință, de la materii prime de cea mai bună calitate până la produsele care ajung la consumatori. Membrii Independenți Herbalife Nutrition reprezintă acel factor principal care face diferența când vine vorba de promovarea unui stil de viață activ și sănătos, prin suportul personalizat pe care îl pot oferi clientului și nu numai. Ei lucrează alături de oameni pentru a-i ajuta să își stabilească obiective și să obțină rezultate durabile”, a declarat Romeo Căzănescu, Country Director al Herbalife Nutrition România, Moldova, Ungaria și Bulgaria

Herbalife Nutrition vine în sprijinul celor care doresc să adopte o alimentație bazată pe plante prin produse specifice. Tri Blend Select este un shake proteic 100% vegan, care conține o combinație unică de mazăre, quinoa și semințe organice de in, ca parte a unui amestec proteic premium oferind toți aminoacizii esențiali într-o proteină completă, cu un conținut scăzut de zahăr și cu o aromă bogată, cu doar 20 g de proteine, 6 g de fibre și 151 kcal pe porție. Tri Blend Select conține ingrediente din surse naturale și organice, furnizând vitamina C și 7 minerale cheie – perfecte pentru cei care caută o nutriție naturală și de calitate, fără a face compromisuri.

Pentru a sprijini obiectivele pentru un stil de viață activ, am dezvoltat noua generație de shake-uri înlocuitoare de masă Formula 1 cu ingrediente vegane, fără gluten şi fără coloranți artificiali. Acestea oferă mese complete din punct de vedere nutrițional pentru toate gusturile, furnizând mai mult de o treime din necesarul zilnic de 25 de vitamine și minerale”, a mai spus Romeo Căzănescu.

Produsele sunt disponibile exclusiv prin rețeaua de membri independenți ai companiei. Pentru mai multe informații despre produsele Herbalife Nutrition, contactează un Membru Independent Herbalife Nutrition aici: https://contact.herbalife.ro/.

Despre Herbalife Nutrition

Herbalife Nutrition este o companie globală din domeniul nutriției. Misiunea companiei este promovarea nutriției prin schimbarea vieții oamenilor cu ajutorul produselor și a programelor de nutriție excepționale, încă din 1980. Herbalife Nutrition oferă produse de înaltă calitate, realizate pe baze științifice, consiliere individuală prin membrii independenți Herbalife Nutrition și o abordare orientată spre comunitate care îi inspiră pe clienți să adopte un stil de viață mai sănătos, mai activ.

Produsele Herbalife Nutrition pentru nutriție, gestionarea greutății, energie și fitness, precum și îngrijire personală sunt disponibile prin rețeaua de membri independenți din peste 90 de țări.

Herbalife Nutrition susține Herbalife Nutrition Foundation, o organizație non-profit care sprijină organizațiile comunitare axate pe asigurarea unei nutriții corecte. De asemenea, Herbalife Nutrition sponsorizează peste 190 de sportivi, echipe și evenimente de talie mondială la nivel global. Herbalife Nutrition are aproximativ 8.300 de angajați în întreaga lume.

The post Alimentația bazată pe plante, considerată ca parte a unui stil de viață cu multe beneficii appeared first on Lifestyle News.

Share:

administrator

Lasă un răspuns