Întreprinderile care împrumută de la bănci vor crește de cinci ori în 2020 comparativ cu anul trecut, potrivit analizei EY Item Club.

Previzorul economic a constatat că împrumuturile nete de la bănci au crescut la 43,2 miliarde GBP între ianuarie și august, de la 8,8 miliarde GBP pentru 2019.

Firmele și-au adăugat împrumuturile pentru a supraviețui pandemiei, deoarece mulți au văzut căderea vânzărilor.

Cercetătorii au descoperit că împrumuturile acordate de guvern au condus expansiunea.

Se așteaptă ca stocul total de împrumuturi de la bănci către companii să crească cu 11% până la 493 miliarde de lire sterline până la sfârșitul anului.

Cifrele excludeau împrumuturile către alți creditori și companiile financiare și includeau rambursările.

„Firmele de servicii financiare au intrat în pandemie într-o poziție de capital puternic și au susținut economia și afacerile la niveluri fără precedent încă din martie”, a declarat Omar Ali, partener executiv al serviciilor financiare din Marea Britanie la EY. ”

Cu toate acestea, creșterea șomajului și provocările continue cu care se confruntă întreprinderile mici înseamnă că perspectivele sectorului sunt testate.”

Spargerea creditelor a atins un maxim în martie, iar creditele nete au scăzut în lunile de vară, deoarece întreprinderile mai puternice au rambursat banii împrumutați ca măsură de precauție, au declarat prognozatorii, care folosesc un model economic similar cu Trezoreria.

„Cu toate acestea, pentru marea majoritate a firmelor, împrumuturile par să fi fost critice și se prognozează că nu vor începe să ramburseze datoriile și să își reducă împrumuturile până în 2022 sau chiar mai târziu”, se arată în analiză.

Analiza a constatat că, creșterea împrumuturilor acordate afacerilor contrastează cu o scădere a împrumuturilor consumatorilor.

Creditele de consum vor scădea probabil cu aproximativ 6%, cea mai mare scădere din 2011. Se așteaptă ca ratele de ștergere a creditului de consum să crească de la 1,3% în acest an la 2,5% în 2021.

Citeste continuarea Afacerile vor face împrumuturi de la bănci de cinci ori mai mult în mijlocul pandemiei

Share:

administrator

Lasă un răspuns