Deşi sunt programaţi să vină cu dosarele, mulţi nu se prezintă în faţa funcţionarilor APIA şi sunt reprogramaţi. Oamenii se bazează pe termenul final de depunere, 15 mai. Acest lucru va prelungi însă programul de lucru al angajaţilor instituției.

Pentru a beneficia de plăţile directe şi ajutoarele naţionale tranzitorii, fermierii trebuie să depună anual, în perioada cuprinsă între 1 martie şi 15 mai, la centrele locale şi judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, cererile unice de plată.

Deși campania a debutat acum mai bine de o lună, numărul viitorilor beneficiari de sprijin finaciar care s-au prezentat la A.P.I.A. Buzău este mic, în comparaţie cu programările făcute.

Având experienţa anilor trecuţi, conducerea APIA Buzău spune că cei mai mulţi fermieri vor veni spre finalul campaniei. Acest lucru va prelungi însă programul de lucru al angajaţilor instituției.

Fermierii trebuie să depună o singură cerere de plată, chiar dacă aceştia deţin suprafeţe de teren în localităţi sau judeţe diferite.

Cererile pentru fermierii care solicită sprijin pentru o suprafaţă mai mare de 50 de hectare de teren agricol se depun la centrul judeţean APIA, iar pentru suprafeţe mai mici sau egale cu 50 de ha, cererile se depun la centrele locale. Ultima zi de depunere a cererilor unice, fără penalizări, este 15 mai.

Share:

administrator

Lasă un răspuns