Moș Martin și ursul Panda sunt personajele de poveste pe care zece voluntari le-au pictat pe pereţii izolatorului secției Pediatrie din Spitalul Județean Buzău. Echipa a fost coordonată de Andreea Zaleschi, absolventă a Facultății de Arte Vizuale și Design – Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, masterand în cadrul aceleiaşi facultăţi.

Un grup de zece voluntari, dintre care doi studenţi de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași – Facultatea de Arte Vizuale și Design, şi 8 elevi ai Colegiului Naţional Pedagogic „Spiru Haret” Buzău au pictat pereţii saloanelor cu personaje de poveste.

Echipa de voluntari a fost coordonată de către Andreea Zaleschi, o tânără talentată și ambiţioasă. Tânăra a absolvit Facultatea de Arte Vizuale și Design – Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași – şi este masterand în cadrul aceleiaşi facultăţi.

Anul trecut, Andreea s-a implicat, ca voluntar, în Proiectul „Spitale Color”, donând Spitalului Judeţean șase tablouri pictate de ea.

„Am rezonat cu propunerea celor de la Spitalul Județean de Urgență Buzău de a picta pereții saloanelor din secția Pediatrie. Pentru mine, acest proiect a însemnat atât un joc artistic, cât și o provocare, fiindcă, pe lângă pensule și acrilice, lucrăm cu emoțiile, le transpunem vizual pentru a fi primite de cei care le observă, dăm viață poveștilor, le ducem mai departe, împânzim diverse locuri cu imagini care să creeze stări de bine. Iar asta presupune multă grijă și atenție”, a declarat Andreea Zaleschi, masterand Universitatea Națională de Arte Iași.

”În calitate de beneficiar, vreau să mulţumesc voluntarilor care s-au implicat în acest proiect şi au adus zâmbetul pe chipurile copiilor, dar și conducerii spitalului, care ne-a sprijinit în acest demers. Copiii care vor ajunge în Secţia Pediatrie vor avea un mediu vizual mai plăcut, cu scene din povestile preferate sau din desene animate şi sper să suporte mai usor tratamentele şi timpul petrecut în secţie”, a declarat dr. Gina Anica, medic-şef Secţie Pediatrie.

Proiectul va continua şi în Ambulatorul de Specialiate Ortopedie-Traumatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău.

Share:

administrator

Lasă un răspuns