DSP a calculat rata de incidență cumulată pe ultimele 14 zile, pe fiecare unitate administrativ-teritorială a județului Buzău. Astfel s-a constatat că la nivelul localităților Săhăteni și Berca, incidența cumulată în ultimele 14 zile a depășit 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori (1,53) și a dispus un set de măsuri, începând cu data de 23 octombrie.

Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

A fost decisă interzicerea organizării şi desfăşurării spectacolelor de tipul drive-in, precum și desfășurării în aer liber a spectacolele, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00 – 23:00.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00 – 23:00.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au fost actualizate scenariile de desfășurare a cursurilor în mai multe unități de învățământ din județul Buzău, în contextul apariției cazurilor de infectări cu noul Coronavirus, în rândul elevilor și cadrelor didactice.

Se suspendă desfășurarea cursurilor ,,față în față” la clasa a XI-a C de la Colegiul Național ,,Alexandru Vlahuță”, din municipiul Râmnicu Sărat, până la data de 04 noiembrie 2020 inclusiv, activitatea didactică desfășurându-se după scenariul 3 (online).

Share:

administrator

Lasă un răspuns