O parcare cu locuri pentru autoturisme și pentru biciclete, spun autoritățile municipiului Buzău, este soluția ideală pentru cartierele aglomerate. Viceprimarul Ionuț Apostu a furnizat buzoienilor primele fotografii și detalii ale modelului ce ar putea fi implementat pentru prima dată în cartierul Micro 3, pe strada Pietroasele.

Anul trecut, după demolarea garajelor în mai multe zone aglomerate, Primăria a demarat un studiu de fezabilitate privind amplasarea de parcări supraetajate pe terenurile respective, pentru început în zona Cartierului Episcopiei (Micro 3), unul dintre cele mai aglomerate și compacte cartiere ale orașului.

”Soluția oferită de specialiști este cea a unei parcări modulare de tip Smart Parking cu regim de înălțime P+1 având 15 locuri de parcare pentru autoturisme și un spațiu destinat unui număr de 15 biciclete, cu sistem de control acces și camere de supraveghere, adică în condiții de securitate deplină”, scrie viceprimarul Ionuț Apostu.Prin acest proiect, edilii urmăresc o dublare a locurilor de parcare pe fiecare amplasament, ”chiar la o triplare a acestora dacă ne gândim că aici au fost înainte garaje care ocupau o suprafață mult mai mare”, conform viceprimarului Apostu.

Parcarea este compusă dintr-o structură metalică cu platforme culisante. Nu este nevoie de autorizație de construire amplasarea acesteia și poate fi mutată atunci când în cartier nu mai sunt necesare locurile de parcare suplimentare.Fiecare platformă este dotată cu motoare care permit culisarea atât pe verticală cât și pe orizontală, practic pentru montarea acesteia fiind necesar doar un branșament electric.

Prețul unei astfel de parcări este de aproximativ 100.000 de euro echipată complet. Primăria va implementa noul sistem în cartierul Episcopiei, apoi va fi extins și în alte zone ale orașului.

Share:

administrator

Lasă un răspuns